כל מה שמשבר הקורונה לימד אותנו על הורות

2

משבר הקורונה היווה עבור כולנו תקופה קשה ומאתגרת, אך אין ספק כי הייתה זו תקופה לא פשוטה בעיקר עבור הורים לילדים. הזמן המרובה בבית, הקושי בהתמדה בלמידה מרחוק במקביל לעבודה מרחוק, וכמובן החוסר בפעילויות כמו חוגים ומפגש עם חברים, הפכו את התקופה לאינטנסיבית ולחוצה במיוחד. אז מה למדנו מחודשיים בבית עם הילדים?

ילד כבוי מול מסך דולק

בעיית המסכים היא סוגיה שמטרידה הורים רבים בשנים האחרונות ולא נראה שנמצא לה פתרון ראוי. מן הסתם, ההסתגרות המעיקה בבית בלי אפשרות לצאת לפעילויות בחוץ הגבירו עוד יותר אצל כולנו את ההתרכזות מול מסכים שונים. בתור הורים הנטייה המיידית היא להעיר לילדים ולנסות להגביל להם את זמן המסך. אך מדובר באתגר לא קל, בטח כשאין כל כך אלטרנטיבות למסכים בתוך הבית. בנוסף, כאשר כל בני הבית משתמשים במכשירים חכמים במקביל הדבר יוצר עומס גדול עבור אינטרנט ביתי סטנדרטי ויכול לפגוע גם בהורים אשר מנסים לעבוד מהבית במקביל לילדיהם. הדרך הטובה ביותר להניע את הילדים מזמן ממושך מול מסך היא לבצע פעילות יחד איתם. זה יכול להיות בישול ארוחה משותפת, משחק או הקראת סיפור אם מדובר בילדים קטנים. כמו כן, על מנת להקל על העומס על הרשת הביתית, אפשר לקבוע שעות בהן הילדים משחקים ברשת או לומדים מרחוק ושעות אחרות בהן ההורים עובדים על המחשב ובכך לאלץ כל אחד מבני הבית לקחת קצת הפסקה מהמסך.

 

להפוך את הלימון ללימונדה

עבור הורים רבים, הזמן הממושך עם ילדים משועממים בבית יכול להרגיש כמו סיוט מתמשך. אך בעצם מדובר בחלום של הורים רבים אשר עבדו שעות ארוכות עד לפני תקופת הקורנה – עוד זמן עם הילדים והזדמנות לבלות איתם כשהם קטנים. כמובן שקשה להתרגל למצב כשהוא נכפה עלינו אך לעיתים זאת דווקא הדרך הטובה ביותר לעשות שינוי. לקשר עם ההורים יש השפעה דרמטית על ההתפתחות של ילדיהם. מחקרים מראים כי זמן ממושך עם ההורים משפיע לטובה על ההתפתחות השפתית של ילדים ומאפשר להם לרכוש שפה מהר יותר. עם זאת, חשוב לציין כי מדובר בזמן חיובי עם ההורים, כלומר זמן בו ההורים לא נמצאים במצב של סטרס ומתאפשר להם לקיים אינטראקציה משמעותית או חיובית עם ילדיהם. על כן, מדובר בשינוי שאמנם נכפה עלינו אך אם ניקח את הצעדים הנכונים נוכל להפוך אותו לחיובי עבורנו ועבור ילדנו.

 

אל תתנו לרגשות להשתלט

בתקופה כזו, האחריות שלנו כהורים היא גדולה מתמיד. במשברים עיני הילדים נשואות להוריהם וכל פעולה משמשת עבורם דוגמה להתנהגות הראויה. על כן, חשוב מצד אחד להיות כנים עם הילדים, להסביר להם את המצב והמשמעויות שלו עבור המשפחה אך גם לא לאפשר פריצה של כל הגבולות בעקבות המצב. ויסות רגשי נכון ישמור גם עליכם בתקופה המתוחה וגם יאפשר לילדיכם להרגיש בטוחים.


Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *