אמא’לה, איך תתמודדי כלכלית? טיפים להתנהלות כלכלית חכמה לאם חד הורית

2

תכנון תקציב משפחתי הוא לא משימה כל כך פשוטה, והרבה מאוד אנשים מתקשים לעשות זאת
גם כשמדובר במשק בית משותף שבו יש שני מפרנסים עיקריים.
כאשר מדובר במשק בית יחידני, של אם חד הורית שצריכה להתמודד בעצמה עם ניהול כל הוצאות הבית –
המשימה הזאת, כידוע לכולנו, מורכבת הרבה יותר.
עם זאת, לא מדובר במשימה בלתי אפשרית, אלא באתגר שאפשר וחובה להתמודד איתו.
אנחנו כאן בכדי לעזור לכן, עם כמה טיפים שחשוב להכיר להתנהלות כלכלית לאם החד-הורית.

בחסות בנק לאומי

הורות יחידנית היא מאתגרת בראש ובראשונה מבחינה כלכלית

בעבר, ההסתכלות על אימהות חד הוריות הייתה כזו שנבעה בראש ובראשונה מרחמים. כיום, כשכבר כולנו יודעות שיש יותר ממודל משפחתי נכון אחד, ההורות היחידנות ככלל והאימהות החד-הורית בפרט הפכו לנפוצות הרבה יותר. יותר ויותר נשים מבינות שהשאיפה להקים משפחה לא בהכרח הולכת יד-ביד עם הרצון בזוגיות. לכן, יש כיום יותר ויותר אימהות חד-הוריות – משימה שבמרכזה עומד אתגר כלכלי לא קטן. לכלכל משק בית שלם, לשלם שכר דירה או משכנתא, ולפרנס ילדים מתבגרים בתור מפרנסת יחידה שגם צריכה לטפל בילדים ולגדל אותם, זה אף פעם לא פשוט. עם זאת, ההתמודדות הכלכלית בהחלט אפשרית אם רק יודעים להקפיד על התנהלות חכמה.

 

הטיפ הראשון והחשוב ביותר – לתכנן כל הוצאה שאפשר לתכנן

משק בית יחידני הוא כזה שכל הוצאה וכל הכנסה בו צריכות להיות מתוכננות ככל הניתן. חשוב מאוד לעבוד עם טבלה או אפילו עם אפליקציות שמיועדות לכך, ולרשום כל שקל שיוצא מהכיס, בין אם מדובר בהוצאה קבועה ובין אם מיוחדת. הדבר יוצר, בסופו של דבר, תכנון המאפשר לך לדעת כמה את יכולה להוציא ומתי את צריכה להצטמצם. ברגע שבו הכול רשום, קל יותר להימנע מפיתויים יקרים ולא נחוצים – המשמעות נמצאת לנגד עינינו בכל עת.

 

איך חוסכים כסף? מצמצמים הוצאות מול הכנסות, ומנטרלים הפתעות

קשה מאוד לחסוך כסף במדינה הזאת באופן כללי, וכאם חד הורית בפרט. עם זאת, גם כאן הכל מגיע מתכנון ומרישום. כשאתן מתכננות את ההוצאות החודשיות, כדאי מאוד לתכנן אותן כך שלא תעלינה על 85% מכלל ההכנסות שלך (עבודה, סיוע, מזונות וכל מרכיב אחר). כך ניתן יהיה לשים קצת כסף בצד לאורך זמן. לא פחות חשוב מכך, כך גם יהיה לך כסף זמין במצב של הוצאות לא מתוכננות (תאונת דרכים, תיקונים בבית וכו’). גם אירועים שמהווים הוצאה, כמו טיסות לחו”ל, ימי הולדת או חתונות – צריכים להיות כולם רשומים בחישוב ההוצאות הנ”ל מבעוד מועד. במילים אחרות – עלייך לצמצם הפתעות בהוצאות שלך ככל הניתן.

 

חשוב מאוד להכיר את כל הזכויות והאפשרויות החוקיות שיכולות להקל עלייך

מדינת ישראל היא ככלל מדינת רווחה, וישנם לא מעט חוקים ולא מעט הקלות שיכולים כולם לסייע לך להתמודד עם המצב טוב יותר. חשוב מאוד להכיר את כל הזכויות האלה – החל בנקודות זיכוי במס הכנסה ועד כל קצבה ותשלום שתוכלי לקבל. הזכויות האלה הן שלך מתוקף היותך אם חד-הורית, וכדאי מאוד שלא להימנע מלקבל אותן.

 

לא להתבייש לבקש עזרה – אפילו מהבנק

נשים רבות בוחרות בגישה של עצמאות ומעדיפות שלא לבקש או לקבל עזרה גם במחיר של סבל. אנחנו מפצירות בך לא לעשות זאת – דעי לקבל עזרה כשזו נחוצה לך. עזרה יכולה להיות עזרה מההורים, מחברות, אפילו מהגרוש – כל מה שיכול לסייע לך בהתמודדות השוחקת והיום יומית. בקצה התהליך גם נמצא הבנק – שגם הוא יכול לעזור עם הלוואה בתנאים טובים יותר מכפי שאת אולי חושבת שתוכלי לקבל.

אימהות יחידנית היא אמנם אתגר מתמשך ולא פשוט, אך גם האתגר הגדול בחיי נשים רבות, ומדובר קודם כל בברכה. ההתמודדות הכלכלית לא תהיה תמיד קלה, אך בהחלט תהיה אפשרית אם רק תתנהלו בזהירות, באחריות ובתכנון נכון.

כתבה זו אינו מהווה הצעה או התחייבות למתן הלוואה. אישור כל הלוואה, סכומה ותנאיה נתונים לשיקול דעתו הבלעדי של הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

 


Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *