הרבה אנשים שואלים אותי “איך כותבים בלוג? איך כותבים בלוג בפוסט? מה חשוב שיהיה בפוסט?”
אז אחרי שיש לכם רעיון כללי ואתם יודעים על מה בא לכם לכתוב איך עושים את זה נכון? הכנתי רשימת כללים שכדאי ליישם לפני שאתם מעלים פוסט או מאמר בבלוג או באתר שלכם.
כן , על מה בא לכם. כי אם לא בא לכם, זה לא ילך טוב יותר מדי או יהיה מעניין מדי.
כשאתם כותבים עם תשוקה והתלהבות, זה מצליח לעבור במילים ולקנות את הקוראים שלכם באופן קצת יותר טוב.
אז אני שמחה לשתף אתכם בכמה כללים שאני מקפידה עליהם כשאני כותבת פוסט בבלוג:
איך לייצר כותרת לפוסט שתתפוס את העין של הגולשים?
אז אחרי שמצאתם את נושא הפוסט שלכם, נסו לחשוב על כמה גרסאות לכותרת.
כתבו בעמוד נקי 3 גרסאות אופציונליות לכותרת של הפוסט בבלוג כשכל כותרת מכילה עד 5-6 מילים שמתארות בצורה הטובה ביותר את הנושא של הפוסט בבלוג שלך.
נסו לבחור בביטויים שאנשים יתקשו להתעלם מהם.
למשל – אם אתם כותבים על טיפים להאכלת תינוקות , נסו לקרוא לזה למשל –” 5 סודות שיגרמו לתינוק שלכם לאכול בהתלהבות”
או “למה אף אחד לא סיפר לך שיש גם תינוקות שלא אוכלים?”
ודברים בסגנון שיגרמו לקורא להמשיך לקרוא את המשפט עד הסוף ויעוררו אצלו מחשבה ותהיה.
כאשר הלקוח\ הגולש הפוטנציאלי שלך יתקל בכותרת הזו במנועי החיפוש או ברשתות החברתיות , יש סיכוי טוב שהוא ירצה להמשיך לקרוא את הפוסט המלא.
חשוב לעבור ולקרוא את הכותרות שהכנתם ולבדוק איזו הכי קופצת לכם לעין מבין כולם.
טיפים וטריקים לבחירת מילות חיפוש שובות לב שימשכו את הגולשים המתאימים לבלוג או לאתר שלך.
לפני שאתם מתחילים בכתיבה, נסו לחשוב מה היה מעניין את קהל היעד שלכם לקרוא ומה הוא היה מחפש ברשת בשביל להגיע לפתרון שאתם יכולים להציע בנושא מסוים שבו אתם עוסקים או הבלוג שלכם עוסק.
ברגע שמצאתם את הרעיון המרכזי שלכם לפוסט, נסו להקליד בשורת החיפוש של מנוע החיפוש של גוגל מספר מילות מפתח הקשורות לתוכן הטקסט ובאופן כזה כשתקלידו את המילה הראשונה יופיעו לכם אפשרויות של השלמה למילה הבאה – ביטויים שאנשים מחפשים בגוגל.
לפעמים אתם עשויים לגלות למשל שאנשים מחפשים יותר ביטוי כמו “שמות לבנות” ולא “שמות לתינוקות” או “בחירת שם לתינוק. בד”כ הביטויים הפופולאריים יותר יופיעו ראשונים.
באופן שכזה כדאי להתאים את הכותרת ותת הכותרת של הפוסט ולהשתמש בביטויים הללו בתוך הפוסט כדי לקבל יותר תנועה כשאתם נותנים לקוראים שלכם בדיוק מה שהם מחפשים.
כדאי לבחור 4-7 תגיות רלוונטיות שיעזרו למנועי החיפוש של גוגל לאנדקס את המאמר שלכם בצורה הטובה ביותר.
לספר סיפור טוב
אנשים אוהבים לקרוא סיפורים. הם רוצים לשמוע סיפור של מישהו אחר, כי הם משועממים מהחיים שלהם ומהסיפור שלהם אותו הם מכירים כבר טוב מדי.
נסו להביא את עצמכם לתוך הפוסט, לתוך הסיפור. שתפו את נקודת המבט שלכם, שתפו משהו אישי עליכם וגרמו לקוראים שלכם להרגיש כאילו שהם יושבים אצלכם בסלון ושומעים את הסיפור הזה שיש לכם לספר. בין אם מדובר על פוסט מקצועי או המלצה למוצר או סתם סיפור על אירוע או חוויה שחויתם, נסו להביא את הדברים מתוך נקודת המבט שלכם ולא בצורה “אינפורמטיבית ויבשה” שאותה הם יכולים למצוא בכל אתר אחר. צרו את הדרך הייחודית שלכם.
תנו לגולשים שלכם להבין שיש אדם אמיתי מאחורי המילים. שיש שם מישהו שממש מדבר אליהם ולא רק “כותב”. באופן שכזה אתם מייצרים קרבה עם הגולשים ומעמיקים את הקשר. אם תכתבו למשל על אירוע שהיה לכם ועל איזו דרמה שהתחוללה, יש סיכוי שאותו גולש יכנס שוב לבלוג שלכם בהמשך כדי לקרוא על עוד דברים מעניינים שקרו לכם.
מתכון קל לשימוש למבנה פוסט קריא ונכון בבלוג
חשוב לזכור שברגע שאדם נכנס לעמוד בבלוג שלכם, יש לכם בערך 5 שניות כדי להצליח לתפוס אותו ולגרום לו להרגיש שיש פה משהו מספיק מעניין לקרוא וששווה להשאר בשבילו.
במקום לשמור את שורת המחץ לסוף הפוסט, השתמשו בחלק ממנה בתחילת הפוסט על ידי הצגת הבעיה וטיזר לפתרון שהקורא יוכל למצוא בהמשך המאמר.
סף הגירוי של אנשים שגולשים היום באינטרנט הוא די גבוה והם משתעממים די מהר. לכן, חשוב למצוא את הדרך “להדליק” אותם על הפוסט שכתבת ולייצר את התחושה שבאמת ממתין להם ערך אמיתי אם הם ימשיכו ויקראו את המשך הפוסט שלך.
פוסט טוב בנוי מההרכב הבא:
מומלץ שבסוף הפוסט יהיה תוסף (במידה ואתם משתמשים בוורדפרס) שנקרא – Related Posts
זה תוסף שיאפשר לבלוג שלכם להציג פוסטים מקושרים עם נושאים דומים לנושא הפוסט הראשי. באופן שכזה הגולש יעבור אוטומטית לפוסט נוסף, יאריך את זמן השהות שלו באתר ויגדיל את הדירוג של הבלוג שלכם בגוגל.
אורך ממוצע של פוסט – בין 400-1000 מילים.
השתמשו בתמונות הנכונות :
יש אנשים שאולי יגידו שזה ממש לא משנה איך הפוסט שלך נראה, אלא מה הוא אומר.
אני לגמרי חולקת על הטיעון הזה.
תשתמשו באימג’ים צבעוניים שתופסים את העין כדי לייצר את הלוק אנד פיל לגולש שיחברו אותו לנושא התוכן. בחרו את התמונה שתגרום לגולשים שלכם להבין מה הוא הולך לקבל – אם זה משהו מרגש, עוצמתי גם אם מדובר בתמונת אילוסטרציה שמתקשרת בעקיפין לנושא. אותה תמונה , ככל שתהיה טובה יותר, כך היא תמשוך יותר תשומת לב בשיתופים ויראליים ברשתות החברתיות.
טיפים לעריכת הפוסט שלכם בדרך שלא תבריח את הגולשים שלכם.
אחרי שסיימתם לכתוב את הפוסט, קחו הפסקה קצרה של כמה דקות, התעסקו במשהו אחר, שתו כוס מים ואז שבו שוב מחדש לקרוא אותו.
נסו לבדוק אם קריאת הפסקה הראשונה גורמת לכם לעניין, לרצות להמשיך לקרוא את הפוסט או שהיא משעממת וגורמת לכם לסיים את הקריאה מבלי להמשיך.
קראו את כל המאמר, בדקו האם המסר שרציתם להעביר מובן ועובר כהלכה.
בדקו את הניסוח והאיות.
בדקו אם יש משפטים מיותרים ואם אפשר לקצר את הפוסט מדברים לא רלוונטיים שלא באמת תורמים. חשוב לזכור שלגולשים אין הרבה סבלנות. אם תחפרו ותמרחו, הם יברחו.
אל תשתמשו בפונטים גדולים או יותר משני צבעים.
אולי תשתמשו בצבע אחד כדי להדגיש דברים מסוימים, אך נסו לשמור על מראה אחיד ונקי לפוסט שלכם.
בדקו כמו כן שאתם לא סותרים את עצמכם מבחינת התוכן, לפעמים אנחנו קצת הולכים לאיבוד בתהליך הכתיבה ולאלו מכם שכותבים באופן אינטואיטיבי, ודאו שאתם מעבירים מסר אחיד לכל אורך הפוסט.
חשוב לזכור :
כשאתם כותבים פוסט בבלוג שלכם, אתם אף פעם לא יכולים לדעת מי יקרא אותו , לכן הזהרו מלכתוב דברים שליליים על אנשים או מוצרים, מקום העבודה שלכם, חברים ובני משפחה.
איך לגרום לגולשים שלכם לתקשר, לדבר על הפוסט, לשתף אותו ולהרשם לרשימת הדיוור שלכם?
בסוף כל פוסט, מומלץ להוסיף מעין פסקה ולהזמין את הגולשים שלך לכתוב את דעתם ולהגיב על הפוסט בתגובות. אפשר גם לבקש מהם לשתף את הפוסט או ללחוץ על כפתור הלייק לעמוד הפייסבוק שלכם עם לינק.
אם הם נהנו מהתוכן והגיעו עד הסוף, יש סיכוי סביר שהם ישמחו לשתף אותו ובאופן שכזה התפוצה שלך תגדל. אתם יכולים להוסיף לינק להרשמה לרשימת התפוצה שלכם לעדכונים, מתנות והטבות בסוף כל פוסט ובאופן שכזה לגרום להם להצטרף לרשימת התפוצה שלכם.
עד כאן לבינתיים.
למי מכם שנהנה מהתוכן, אני מזמינה כמובן לשתף בעמוד הפייסבוק שלכם ואם אהבתם ובא לכם לדעת עוד, אני מזמינה אתכם להרשם לסמינר מעולה שאני עורכת עם נוגה וידר – מכניסות להכנסות.
סמינר שבו תקבלו את כל הכלים שאתם צריכים בשביל להפוך את הבלוג שלכם ליחידת רווח, או לשדרג את הבלוג הקיים שלכם או את האתר ולהפוך כניסות להכנסות עם כמה נוסחאות ממש פשוטות.
כל הפרטים כאן :מכניסות להכנסות.