כל הטיפים לשאיבת חלב אם נכונה

2

משאבת החלב היא אחת מההמצאות המופלאות שהביאו קדמה טכנולוגית מוצלחת והיא מהווה פתרון נפלא המאפשר לך להעניק לתינוק שלך חלב אם בין אם את רוצה לצאת קצת מהבית לעבודה או לבילוי עם חברות ובין אם אינך יכולה להניק פיסית את התינוק כי הוא עדיין בבית חולים ועוד. שאיבת החלב מגבירה את כמות החלב שהשד מייצר, היא מאפשרת לאם הקלה בזמן גודש או כאשר התינוק אינו יכול לינוק עקב בעיות בריאותיות.

מצורפים עבורכן טיפים לשאיבת חלב אם נכונה:

  • כשלב ראשון אנחנו צריכים לבחור משאבה מתאימה – ישנו מגוון גדול של משאבות כשכל אחת מהן מתאימה לצרכים שונים. לרוב ההבדלים הם ביכולות של המשאבה לחקות את קצב יניקת התינוק. הבחירה צריכה לקחת בחשבון את הצורך שלך. האם המשאבה נדרשת לפעם בכמה זמן או באופן קבוע.
  • לקנות משאבה או לשכור –החלטה זו כמובן נובעת גם היא מהצרכים שלך, האם המשאבה נדרשת לזמן קצר או לתקופה ארוכה כי מתכננים ילדים נוספים, האם נרצה משאבה פשוטה או משאבה משוכללת. אם תחליטו ללכת על השכרה של משאבה, ניתן לשכור משאבה מעמותות שונות כמו יד שרה למשל.
  • התאמת הקונוס – לא מעט משאבות מותאמות לפטמה ממוצעת, רק שרצה הטבע שלחלק מהנשים יש פטמות גדולות מהממוצע ולחלקן יש פטמות קטנות מהממוצע מה שיכול להפריע ליצירת וואקום מתאים ולשאיבת החלב, דבר שיוביל לכאב ממנו נרצה להימנע. קונוס מתאים יכול למנוע לחץ מיותר על השד והוא מסייע לשאוב חלב בצורה מקסימלית בכל שאיבה. קונוס קטן מידי או גדול מידי עלול להגדיל את החיכוך של הפטמה ועלול לגרום לחבלה בפטמה ובשד מה שיקטין את זרימת החלב עד לעצירה מוחלטת. חלק מהחברות משווקות משאבות עם מגוון של החלק שמתחבר לחזה שנקרא “חצוצרה” ואז ניתן להתאימו לכל אישה.
  • אם זכית ללדת תאומים – יכול להיווצר צורך במשאבה דו-צדדית מה שמקצר את זמן השאיבה ויכול לפנות אותך לעיסוקים אחרים. יש לקחת בחשבון שלרוב הן יקרות יותר.
  • על מנת שהשד יפריש חלב – נדרשת הפרשה של הורמון בשם אוקסיטוצין. הורמון זה משתחרר לגוף בעת עיסוי של השד לפני תחילת השאיבה. את העיסוי ניתן לעשות בכמה אופנים כמו: טיפוף אצבעות על השד, עיסוי השד בתנועות מעגליות או ניעור השדיים.
  • רוב הנשים – מעדיפות לשאוב בשעות הבוקר. לדבריהן אז יש הכי הרבה חלב.
  • ניתן להניק את התינוק מצד אחד ולשאוב מהצד השני – נשמע מסובך אך בהחלט אפשרי.
  • התאמת מהירות מחזורי שאיבה – נדרש להתאים את מחזורי השאיבה לקצב יניקת התינוק כלומר בהתחלה שאיבות מהירות עד שהחלב מתחיל לזרום ואז להקטין את המהירות כך שבכל מחזור יהיו שאיבה והרפיה.
  • עוצמת השאיבה – עוצמת השאיבה שונה מאישה לאישה והיא צריכה להיות מתאימה ונוחה עבורך. בתחילת השאיבה יש לכוון על עוצמה מינימלית ולהגביר את הקצב בהדרגה. כאשר תגיעי לעוצמה בה השאיבה כבר לא נוחה, זהו הסימן להפחית במעט את העוצמה. אם העוצמה תהיה חזקה מידי היא עלולה לגרום לכאב מה שישחרר הורמוני סטרס שבהכרח יובילו להפחתת כמות החלב מה שיפגע בשאיבה.

בהצלחה


Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *