זוגות רבים ששוקלים להכנס להריון תוהים כמה עולה באמת לגדל תינוק.
כשמדובר בילד ראשון, אז לא תמיד יודעים לקראת מה נכנסים וכמה זה יעלה ולא לוקחים בחשבון הצאות רבות שיש בשנה הראשונה.
אנסה לעשות קצת סדר ואני מקווה שאני אזכור את רוב הדברים.
חשוב לדעת איזה הוצאות עומדות לפניכם, מהן האופציות לחסכון והיכן ואיך מתנהלים בצורה נכונה לקראת הגעתו של התינוק.
הקניה הראשונה בד”כ עשויה לעלות לכם לא מעט כסף. לגבי ריהוט – מומלץ לקנות דגם פשוט ולא מעוצב של מיטה ושידה, שיהיו פרקטיים ונוחים לאחסון. במידה ותקחו מראש שידה ברוחב של 110 ס”מ ומעלה ובעומק של 60 ס”מ ומעלה, תוכלו להשתמש בה לאחסון הבגדים גם עד גיל 3 ואף יותר והיא תחסוך לכם מקום של ארון בחדר הילדים .
הקניה הראשונה לתינוק עולה בממוצע בסביבות ה-3000-5000 ש”ח , תלוי איפה קונים, כמה קונים ועד כמה התפרעתם עם העגלה..
אנו ממליצים לערוך סקר שוק מקיף ולבדוק במספר מקומות ולהשאיל מה שאפשר מחברים או משפחה.
עגלה – העגלה הכי יקרה היא לא בהכרח העגלה הכי טובה. כיום יש בשוק מגוון רחב של עגלות תינוק , החל מכמה מאות שקלים וכלה בכמה אלפי שקלים. אל תתפרעו, לכו בהתאם לתקציב שלכם. קחו עגלה קלה ופרקטית, בעוד חצי שנה כשהתינוק ישקול 6-7 ק”ג אתם תעדיפו טיולון קל. בחרו מראש עגלה שמשלבת טיולון קל ונוח לתפעול וקיפול. להלן קישור למאמר בנושא איך לבחור עגלה לתינוק.
תוכלו למצוא כאן באתר את מבחן העגלות הגדול שמכיל נתונים על עגלות רבות שיש בשוק, נתונים שנבדקו ונמדדו על ידינו, ומובאים אליכם בצורה אובייקטיבית כדי שתוכלו לבחור את העגלה המתאימה ביותר לכיס ולצרכים שלכם.
סלקל – מומלץ להשאיל מחברים או משפחה, לרוב הוא ישמש אתכם רק לחצי השנה הראשונה ולאחר מכן תצטרכו לעבור לכסא בטיחות.
זה מתחיל מטיטולים – אנחנו היינו רק עם פמפרס כי עם כל טיטול אחר וניסינו את כולם, היו לו בריחות של פיפי או קקי. היינו קונים בד”כ 4 חבילות במבצעים של 2 ב100 אחת לחודש בד”כ ולפעמים יותר. אצלי הוא היה משתין בכמויות..
לגבי סימילאק– השתמשנו בסימילאק טופ עד לגיל שנה ואח”כ עברנו לאיזומיל שזה יותר יקר בסביבות גיל שנה. בממוצע הלך לנו בחודש מגיל 3 חודשים בסביבות ה-700-800 ש”ח כי הילד שלי היה אוכל הרבה (מגיל 3 חודשים 180 CC +דייסה) ורק בסביבות גיל שנתיים וחצי הוא נגמל מטיטולים ועד היום כשהוא כמעט בן 3 הוא אוכל 2 בקבוקי דייסה ביום, בבוקר ובערב. (הוא לא אוכל פירות וירקות וככה לפחות יש לו השלמה של הויטמינים).
ביגוד – כל 3-4 חודשים אנחנו מוציאים בסביבות ה-300-500 ש”ח וזה כי אני קונה לו מלתחה במחירים זולים ממחסני אופנה למיניהם. אחת ל.. משקיעה בבגד “יקר” יותר מפוקס או מקדס , משתדלת שזה יהיה בסוף עונה. הגעתי למסקנה שבגדים ליום יום עדיף לקנות כהים ובזול כי גם ככה הם מתמלאים בכתמים ונהרסים אח”כ בגן וגם בתקופה שבה הם זוחלים מגיל חצי שנה ואילך.
בקניה הראשונית קונים כמות גדולה של בגדים, שחלקם יספיקו לכם לעוד מספר חודשים וחלקם יהיו קטנים תוך חודש חודשיים.
ציוד – יש תרופות, מכשיר אינהלציה שנאלצנו לקנות, תכשירים נגד יתושים, סבון, תחליב ושמפו, משחות, מגבונים, בערך הוצאה ממוצעת של 100 ש”ח להוצאות שוטפות בחודש.
משחקים – כל חודשיים שלושה צריך לחדש להם את מלאי הצעצועים . לגבי ההורים -בהתחלה הם מתלהבים וקונים, אח”כ את מוצאת את עצמך קונה לילד כי הוא פשוט משתעמם ואין לך איך להעסיק אותו ואי אפשר להיות כל היום מחוץ לבית.
צריך טרמפולינה, ואוניברסיטה ובובות ובהמשך משחקי קוביות והתאמה, ואורות וצלילים , ואח”כ כסא אוכל וכסא בטיחות, וההוצאות לא נגמרות.
בשנה השניה מגיעות הנעליים – ואז זה בסביבות ה-150-200 ש”ח לנעלי צעד ראשון, ואז אחרי 3 חודשים צעד שני, ובהמשך עוד צעצועים..
מטפלת – תלוי איפה את גרה, אני אישית חושבת שעדיף מסגרת של משפחתון עד 3 ילדים או מטפלת אישית אם יש כסף (בסביבות ה-4-5 אלף ש”ח לחודש בממוצע) כי בגן עם פעוטון ותינוקיה בד”כ הילד שלך ישכב רוב היום לבד. עד גיל שנה הם זקוקים להמון חום ותשומת לב וגם לידיים וסבלנות. למטפלת בתינוקיה עם עוד 10-15 ילדים אין סבלנות לתת יחס שווה לכולם ומי שמשלם את המחיר המאוד כבד זה הילד שלך.
גן– אם את הולכת על גן פרטי טוב המחיר בד”כ בין 2000 ל3000 ש”ח בחודש, תלוי באזור שלך. אצלי הוא מסיים עכשיו שנה בגן פרטי בעלות של 2300 שח ובשנה הבאה הוא ממשיך שם לעוד שנה כי אין על היחס והאכפתיות שהוא מקבל שם ואני הכי רגועה בעולם שדואגים לו.
בקיצור,
עסק לא זול.
ועוד לא הזכרנו את הג’ימבורי אחר הצהריים, את הפעילויות, את ימי החופש הרבים כתוצאה מהמחלות בימי החורף כשהילד בגן, וגם לא את הקייטנה שתשלמו עליה שכר של חודש נוסף במהלך יולי – אוגוסט כדי שתוכלו להמשיך ולשמור על מקום עבודתכם.
אני לא מאלה שאומרים שכל ילד מביא את המזל שלו כי ילד זה המון הוצאות ובמקרים רבים האמא רוצה להשאר עוד חודש- חודשיים שלושה עם הילד בבית אחרי חופשת הלידה כי ה3 חודשים הראשונים עפים ועד שאת מתחילה להנות מהילד זה נגמר. אז זה גם כסף שצריך לקחת בחשבון , שאולי לא תהיה הכנסה. יותר חשוב להיות עם מצב מאוזן בבנק לקראת ילד מאשר לחיות בלחץ ובדוחק כלכלי .
אבל בכל זאת, ילדים זה אושר.
לא מנסה להפחיד אתכם, ההורים לעתיד, רק לעזור לכם לראות לקראת מה אתם הולכים, כי לנו לא היה שמץ של מושג..
אם יש לכן הערות נוספות אתן מוזמנות להוסיף אותן בתגובות.
כשאבא שלי היה מספר שהוא חישב את עלות גידול ילד (אני ספציפית) ומצא שהיא כ-180,000$ עד היותי בגיר (גיל 18) אנשים הרימו גבה בחוסר אמון וטענו שהסכום מופרז ולא הגיוני.
כאשר התבגרתי והגעתי לגיל שהנושא עניין גם אותי, בדקתי מול הגורמים המקצועיים ביותר בעולם לצרכנות.
בארה”ב ה-Consumer Reports קבע כי ילד שנולד בשנות ה-60 (כמוני) עלותו תהיה 182,857$ (לפי ערך ה-$ כיום) בממוצע עד גיל 17.
כיום הסכום לנולדים במילניום הנוכחי עלה בכ-20% ל-222,360$
בבריטניה מחקר מדוקדק דומה מציג מספר מעל 200,000 סטרלינג (מעל 300,000$) שעלה בכ-40% בעשור האחרון!
צר לי לבשר לכם הורים יקרים (או הורים לעתיד) אבל ילד אינו השקעה כלכלית מוצלחת במיוחד 🙂
ובנימה פחות מבדחת, אם אין בידכם להבטיח יכולת של כ-4000~3500 ש”ח לחודש בממוצע לשני העשורים הראשונים של חיי כל ילד, אזי הסבירות גבוהה שאתם מכניסים אותו לסטטיסטיקה העגומה של ילדים החיים בחוסר/עוני בישראל.
אבי, אב ל-3.
גם אני עם פמפרס ועדיין. מחכה שיהונתן ירצה להיגמל. (בן שנתיים ושלושה)
מזדהה עם כל מילה ושמחה ללמוד כאן על מה את חושבת
מיכל
“מילה של אמא”
הכל תלוי ברמת הדרישות שלך.
תינוק יכול לגדול מצויין גם עם עגלה שקיבלת בחינם מגיסתך, או קנית ב-300 ש”ח יד שניה.
בגדים אפשר לקבל מחברים, או לקנות במקומות זולים. אפשר גם לקנות בגדים קצת יותר גדולים שיספיקו ליותר זמן.
שידה – אפשר יד שניה או לחלופין לקבל בחינם מאתר ‘אגורה’. כנ”ל לגבי ציוד נוסף.
משחקים – ילד לא צריך להיות מוצף בצעצועים. הדרך לכך שלא ישתעמם ויוכל להגדיל את טווח הקשב שלו היא לחשוף בפניו בכל כמה ימים צעצועים שונים – ברוטציה. אחרי שבועיים שלושה הצעצועים יעסיקו אותו מחדש.
לא “צריך” טרמפולינה ואוניברסיטה, ובט שלא צריך את הסוג הכי יקר. צריך לחשוף את הילד למספיק גירויים, אך מי קבע שסט קופסאות איכסון של מטבח לא יכול לעניין ולהעסיק אותו באותה מידה שסט קוביות יוקרתי של שילב יכול? עם קצת יצירתיות תראי איך אפשר ליצור המון צעצועים זולים.
פיתוח שכלי של הילד לא מצריך דווקא השקעה כספית גדולה, כך גם האושר שלו (על בריאות אני לא מדברת).
אפשר להציג את הדברים בצורה כפי שכתבת, וגם להפחיד כמה הורים או הורים בדרך ולגרום לחשש.
לדעתי, כל אחד צריך לחשוב עם עצמו מה היה קורה אם בגלל מצב כלכלי הוא לא היה בעולם. אני לא אומר כי אין להתחשב בכך כלל, אולם שזה לא יהיה השיקול המרכזי בכלל. אני אומר זאת כאדם מאמין ואני חושב שראוי שכל אחד יחשוב כך – מי שהביא את החיים לעולם , יביא לו גם את המזון ואת הצרכים.
בסך הכל – מה נשאר לנו בחיים ומה העיקר אם לא המשפחה. הכסף? אסור לשכוח שהוא רק אמצעי ולא מטרה.
למעשה – גם מי שאין לו את כל הסכומים שהצעת – אפשר פשוט (לא לכולם נוח בכך ואולי זו הבעיה) להוריד ברמת החיים. כן. לשלם מחיר עבור גידול הילד. לצמצם בהוצאות. מי שמניקה חוסכת את המטרנה. יש מבצעים על הטיטולים. מעון – הנחה של משרד התמ”ת.
בגדים – יש חנויות יותר זולות (בזארים) ואפשר לקבל מקרובי משפחה. כמובן יש את יד שניה ואתר אגורה, שאנחנו למשל, קיבלנו משם מיטת תינוק במצב ממש טוב.
כמו כן – יש ביטוח לאומי שמשלם כל חודש כ160 ש”ח. ולאחר הלידה מקבלים מענק של כ-1500 ש”ח..
אני מאוד מקוה שמשפחה שמביאה ילד לעולם, שהדבר הראשון שיעלה להם בראש לא יהיה “אוי, הנה קיבלנו הוצאה גדולה לכל החיים, מליון שקל עד גיל 18..”
יהודה.
הי יהודה, הייתי חייבת להגיב, ובכל זאת, אני לפחות (אדם מאמין אך חילוני) מאמינה שאם אני מביאה ילד זה לא הריון וגמרנו. זה לדאוג לו לקורת גג, לגן הולם שבו הוא יקבל יחס טוב וחיובי שיתרום להתפתחות האישית , החברתית והרגשית של הילד, שיהיה לי מספיק כסף בשביל לממן גן כזה, לשבת איתו כמה חודשים בבית או לחילופין להחזיק מטפלת עד לגיל שנה (לא מעט מחקרים הוכיחו שתינוק זקוק למגע חם ולטיפול צמוד בשנה הראשונה).
מתוך 20 גנים באזור שלנו מצאתי רק גן אחד או שניים “נורמליים עד טובים”.. הגנים של ויצו ונעמת פה באזור זה קטסטרופה והמטפלות שם זה לא אנשים שהייתי רוצה שישמרו על הילד שלי כל היום.
לא כולן מסתדרות עם הנקה, אני הנקתי בכמויות והילד אכל בנוסף תמ”ל. יש לי חברות שהניקו ואחרי חודש ראו שזה לא עושה להן טוב או שאספקת החלב פשוט נגמרה. 160 ש”ח מביטוח לאומי? למה בדיוק זה מספיק?
או ה1500 ש”ח של מענק לידה..
אולי יש אנשים שמסתדרים עם זה, אבל אני באמונה שכשאני מביאה ילד לעולם זה בשביל לתת לו לחיות בתנאים טובים תוך כדי שמירה על רמת החיים, כי עם 3000 ש”ח בחודש הוצאות (גן פרטי עד גיל 3-4 +אוכל+טיטולים+ביגוד וציוד שוטף) צריך גם כסף בשביל זה.
אז בגלל זה לא מיהרנו עם ילד שני אחרת בחיים לא היינו מגיעים לרכישת בית באזור איכותי שרצינו.
אני פשוט מתמוגגת כל פעם מחדש מאלה שאומרים ש”לכל ילד יש את הברכה שלו ” , אני רואה לא מעט חברים שלי שמאמינים בגישה הזו, חיים עם מינוס שתופח מחודש לחודש, בצמצום, החיים שלהם תקועים, דירה לא נראית באופק כי הם בקושי גומרים את החודש, אבל יש להם “ברכה”..
זה גורם להם למתחים, מריבות, הוצאות רבות (במיוחד בחודשי הקיץ והחופשים) וללחץ תמידי.
אז באמת כל ילד מביא את המזל שלו??
בקושי לגמור את החודש זה לא ברכה בעיני. זה חיים לא פשוטים. ואולי זו פשוט אני והסטנדרטים שלי למחיה.
ואני ממש לא מאמינה אגב בלקנות עגלה יוקרתית או ריהוט מפואר, אבל יש ציוד ראשוני שבכל זאת עולה כסף.
מצטרפת לתגובה הנפלאה של מירי.
כמעט את כל הבגדים (כולל החגיגיים היפים וגם הפושטים לגן וליום-יום) קיבלתי מגיסתי ששמרה עליהם נפלא!
שידה – מאגורה משמשת אותנו עד היום, ועלתה 40 דקות נסיעה (הלוך חזור) ברכב פרטי.
צעצועים – חוץ מהמאגר הגדול (מדי) שקיבלנו מגיסתי וחברים יש גם ימי הולדת ומשפחה שרק מחכים לתת מתנות.
וכמו שנכתב כאן כבר – סיר בישול ישן וכף עץ או 3 קערות פלסטיק החזיקו את הזאטוט הנמרץ מ-ר-ו-ת-ק מרב סקרנות ועניין!! כנל לגבי מקלות, אבנים מהגינה, וצעצוע הזחילה האולטימטיבי – בקבוק סגור היטב, שחצי מנו מלא במים 🙂
אז נכון שאפשר לקנות חבילת לידה ב-5000 שח אבל אפשר בהחלט להסתפק בפחות. אני לא מבינה מאיפה הגיעה הדרישה של “לילד ראשון קונים הכל חדש” הרי כמעט תמיד יש גיסות, חברות ושכנות שכבר עברו את השלבים האלו…
שיהיה בהצלחה להורים שבדרך, ואל תפחדו בגלל כתבות ברשת 🙂
קריאה ביקורתית – גישה בריאה ורגועה.
בגדים – את רובם קיבלתי מחברות ובנות משפחה ומעט קניתי בשוק בזול או בחנויות מפעל גם במחירים מצחיקים של 5 עד 20 ש”ח לפריט. הנקתי הנקה מלאה כך שאין לי מושג לגבי עלות האבקות, אבל פמפרס גם קנינו רק במבצעים ויש גם רשתות שונות שמוכרות מארזים של 3 חבילות ב99 ש”ח.
צעצועים לקטנטנים אפשר להכין לבד בגרושים (בקבוק מים של חצי ליטר מלא מים עם כל מיני חרוזים ונצנצים שקונים בשקלים בודדים, שני דביעי יוגורט צבעוניים ריקים מודבקים אחד לשני כשבתוכם כל מיני קטניות כך שכל רעשן יוצר צליל אחר, גרבים ישנות מלאות בקיטניות שונות ככדורי משחק ועוד…) יש גם חנויות יד שניה עם צעצועים כמעט חדשים בשקלים בודדים.
אצלינו בשכונה התארגנו קבוצה של שלושה זוגות לתינוקות בגילאים קרובים ושכרנו מטפלת שטיפלה בקטנטנים באחד הבתים, כשמתארגנים יחד אפשר לקבל מחירים טובים יותר. כשהילדים גדלו קצת אז הרחבנו את הקבוצה ויחד עם המטפלת עשינו סבב הורים שכל אחד קיבל יום בשבוע להיות “גננת” אצלו בבית. מי שעצמאי יכול להתארגן על סידור שכזה, אם מוצאים קבוצת הורים באותו ראש זה מוזיל עלויות ואין דאגה כי אין על הטיפול שלנו בילדינו.
עגלה קיבלנו יד שניה אבל היא לא היתה נוחה אז קנינו עגלה זולה שהופכת לטיולון של חברה ישראלית במחיר יחסית מצחיק של 400 ש”ח. היא שימשה אותנו כמעט עד גיל 3, ואז עברנו לןתלת אופן עם מוט מאחור כדי שנוכל לשלוט במסלול ובמהירות הרכיבה.
קרטיבים אנחנו מכינים לבד בבית ממיץ טבעי שאנחנו סוחטים או מרכז תפוחים טהור ומים – גם זול וגם בריא, משקיעים כמה שקלים בתבניות ויש קרטיבים בריאים וזולים לילדים בדקה של הכנה.
הורות היא קודם כל הנאה וסיפוק, הקשיים מתגמדים לעומת הכיף, ואם מבינים שילדים זקוקים בעיקר לאהבה, יציבות ובטחון רגשי וכי הדברים הכי טובים בעולם הם בחינם, מגלים שההוצאות לא בשמיים. תינוקות וילדים שואבים הנאה מלהסתכל על הטבע הרבה יותר מאשר על מובייל משוכלל שעלה מאות שקלים, ערסל פשוט יכול בקלות להחליף טרמפולינות שמהבהבות ומנגנות, ותינוקות יהנו מלהקשיב לרדיו שמשדר מוסיקה קלאסית גם מבלי שתיקנו את כל סדרת בייבי מוצארט/שוברט/בטהובן וכו’.
פוסט נהדר, אם כי חסר לי הסיכום הסופי. מחישוב שעשיתי מדובר בשנה הראשונה בממוצע של כ-4,000 ש”ח לחודש… הגיוני?