מאיזה גיל מותר לילדים לאכול ענבים?

2

כידוע, ענבים נמנים על הפירות האהובים והפופולאריים בישראל, והם מהווים תחליף מתוק ובריא לממתקים. יחד עם זאת, כמו עם סוגי מזונות אחרים גם לגבי ענבים עולה השאלה – מאיזה גיל מותר לילדים לאכול אותם?

מאכלים – בהתאם להתפתחות התינוק

לפני שניתן את התשובות לגבי שאלת הגיל, חשוב להבין מדוע בכלל היא קיימת – לא רק לגבי ענבים אלא גם לגבי מזונות רבים אחרים. יש להבין כי מערכת העיכול של התינוקות הולכת ומתפתחת, והיא עדיין אינה מסוגלת לטפל בכל סוגי המאכלים והמרכיבים.

בנוסף, גם מערכת הבליעה שלהם הולכת ומתפתחת והיא עדיין צרה מדי בשביל להכיל מאכלים מגודל מסוים, דבר העלול לגרום לחנק. גם להתפתחות יציבתו של התינוק יש משמעות בהקשר זה, וקיימים מאכלים שעלולים לגרום לחנק כל עוד הוא לא מסוגל לשבת עם גו זקוף באופן יציב. מעבר לכך, עקב מערכת העיכול שעדיין איננה בשלה, ישנם מאכלים שנראים לנו המבוגרים תקינים לחלוטין.

למשל – ביצים, דגים ואפילו דבש – העלולים לגרום לתגובות אלרגיות בדרגות חומרה שונות. יחד עם זאת, בכל הקשור לענבים – הם אינם מוכרים בתור מעוררי אלרגיה או כמכבידים במידה רבה על מערכת העיכול, כמובן כל עוד נותנים אותם לילד במידה סבירה. הנושא המהותי עם הענבים הוא סכנת החנק, וכאן אנו מגיעים לתשובה לגבי הגיל שבו אפשר להתחיל.

אז מאיזה גיל מתחילים עם ענבים לילדים?

כאשר אנו מדברים על מתן ענבים לילדים אנו מתייחסים ראשית אל הענבים השלמים. כידוע, ענבים אמנם אינם גדולים במיוחד אך מכיוון שמערכת הבליעה עדיין אינה מפותחת כל צורכה בגילאים המוקדמים, כמו גם השיניים, הרי שישנן הנחיות זהירות.

לפי ארגון בטרם העוסק בבטיחות ילדים, אם מגישים ענבים לילדים לפני גיל 5 שנים יש לחצות את העינב לשתיים על מנת להקטין את גודלו, ובתוך כך גם להוציא את החרצנים.

במידה והילד עדיין לא הגיע לגיל שנתיים, צריך לא רק לחצות את הענבים ולהוציא את החרצנים, אלא גם לקלף אותם. אם אתם מעוניינים להכיר לילדכם את פרי העינב לפני כן, על מנת להגדיל את המגוון, ניתן למעוך את הענבים ולהגיש אותם מעוכים לגמרי – אפשר גם עם מאכל אחר כמו דייסה נוזלית.

יש לציין כי ענבים נחשבים טובים מבחינה בריאותית, בין היתר בזכות נוגדי חמצון המחזקים את המערכת החיסונית ומגנים על הגוף מפני בקטריות וחיידקים ומול זיהומים. הענבים גם תורמים לניקוי של הכבד, נמצאו קשורים לתרומה לבריאות העיניים, ולנטרול השפעה מזיקה של מלח המצוי במזונות מעובדים וחטיפים.

 

 

 


Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *