סלקל או כסא בטיחות מושב בטיחות ?? דעתי בנושא

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

סלקל או כיסא בטיחות לתינוק
סלקל או כיסא בטיחות לתינוק

זו דעתי בנושא.
דעתי האישית.
למען האמת, אני מתקשה להבין אנשים שממהרים לקנות כסא בטיחות לתינוק שרק נולד.
נכון, יש את השיקול הכלכלי של לחסוך עלות של סלקל כשסלקל איכותי יכול להגיע לסכום של 800-1000 שח,
כשבמקום זה אפשר לקנות בסביבות 1000 שח מושב בטיחות שישמש אתכם מגיל 0 עד גיל 3-4 לפעמים (למשל האלפא אומגה עלית שגם הופך אחכ לבוסטר).
 
יובל שלי בן 8 חודשים כמעט ואנחנו עדיין עם סלקל ויש לו עוד מקום . אמנם הוא יחסית קטן לגילו (7 וחצי קילו) אבל יש לו עוד מקום לגדול ולהתרווח בסלקל שיש לנו של אינגליזינה.
למעט חברה אחת שלי שהבן שלה ממש גדול לגילו ושוקל כבר מעל ל-10 קילו,
כל החברות שלי עדיין עם סלקלים גם בגיל 9-10 חודשים ומסקר שעשיתי בקרב חברים עם תינוקות כולם כמעט עברו בסביבות גיל שנה לכיסא בטיחות.
 
הכל תלוי איך הילד שלך יגדל – בהקשר לזמן השימוש בסלקל, כלומר אם הוא יהיה תינוק גדול או קטן, שמן או רזה, גבוה או נמוך.
יחד עם זאת, כשתינוקות קטנים לדעתי ממש לא נוח להם בכיסא בטיחות היות והזוית “יושבת” מדי,
גם אם אתם שמים שמיכה מתחת כדי שתהיה יותר זוית שכיבה ואז קורה מצב שקודם כל לא בריא להם לגב וגם הראש שלהם נשמט כשהם ישנים.
 
כשיובל היה בן 4 חודשים רצינו לקנות לו מושב בטיחות לרכב מאחר ואנחנו מניידים את הסלקל מרכב לרכב כל פעם,
והתיעצנו עם חברה של אמא שלי שעובדת במוצצים וקצת מבינה,
והיא אמרה שמומלץ להושיב את התינוק בכסא בטיחות מגיל חצי שנה ואילך אחרי שהם יודעים להחזיק את עצמם יותר טוב כי אז זה יותר בריא להם לגב.
ניסינו לשים אותו במושב בטיחות (אלפא אומגה שמותאם מגיל 0 לפי ההגדרה) והוא ממש טבע בתוכו.
 
יובל שלי  נולד במשקל 2 קילו, ובגיל 3 שבועות הוא שקל כמעט 3 קילו ועדיין הוא נראה  כאילו הוא טובע בסל קל , אז בכיסא בטיחות בכלל היה צריך לחפש אותו.
כשהוא ישן בסלקל באוטו אני שמה לו חיתול בצדדים של הצואר כדי לתמוך לו בראש שלא יפול, למרות שיש לו מעין מגן ראש.
לגבי טיולים בעגלה עם הסלקל, אני לא בעד, אומרים שזה לא בריא להם לגב להיות יותר מדי זמן בזוית של 90 מעלות , ואני תמיד העדפתי לשים אותו באמבטיה או בעגלה כשטיילנו.
לדעתי זה לא הכי נוח לתינוקות בסלקלים שהם יושבים בזוית שהיא יותר ישיבה כשהם מחוברים לעגלה, במיוחד כשהם קטנטנים הם יעדיפו לשכב בכיף בעגלה..
זו דעתי בנושא, לאור הרבה דיונים שיצא לי לראות..
בתמונה ניתן לראות את יובל בגיל 3 שבועות, בסלקל של אינגליזינה, משקל של 3 קילו בערך , הולך לאיבוד בסלקל.. (כשמתחתיו יש עוד שמיכה שתומכת לו בגב)[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Response (2)
  1. […] סלקל או כסא בטיחות […]

  2. מהנדס מכונות אוגוסט 20, 2012

    לדעתי האישית-
    דבר ראשון הגודל של הילד חשוב מאוד, לילדים קטנים בגודל קטן יותר קשה לשבת בנוחות בכיסא בטיחות. עם זאת בכיסאות האיכותיים יותר ישנה זווית ישיבה גדולה יותר מה שעוזר מאוד. הבעיה היא המחיר של הכיסא וגם הגודל של האוטו – במכוניות קטנות וגם בחלק מהמשפחתיות (מזדה3, אימפרזה וכיוב) זה ישבית כמעט לגמרי את המושב הקדמי.
    מלבד זאת, צר לי מאוד, אבל אין שום דבר הגיוני בטיחותית ב95% מהסלקלים וסקר של ההורים גם לא אומר כלום כיוון שאין להם שום ידע בנושא – הם סומכים על מי שאישר (בדיוק כמו במקרה של אוכל ג’אנק שהם נותנים לילדים בלי לחשוב).
    נסי לדמות מצב של תאונה ותראי שבהתנגשות קלה\ הפעלת כוח בינונית הסלקל כמעט ומתכופף ב90 מעלות, ממש לא הייתי רוצה להיות בן חודשיים במצב הזה. אין בכלל מקום להשוואה לכיסא אפילו בינוני במחירו – שמותקן היטב.

Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *