איך למצוא עבודה בהריון?

2

איך למצוא עבודה בהריון 

במידה ואת בהריון ועובדת ומתכננת להחליף מקום עבודה בשל הצעה אטרקטיבית שקיבלת או שאת מובטלת, בהריון ומחפשת עבודה, יש כמה דברים שחשוב שתדעי.

מציאת עבודה לאמהות בכלל היא משימה לא פשוטה מאחר ומעסיקים רבים היום רואים באימהות עובדות שעלולות להיעלם להם ברגעים הכי קריטיים של העסק, על אחת כמה וכמה עובדת בהריון. כך שבמידה ויש לך מקום עבודה ואת שוקלת להחליפו, רצוי שתשקלי היטב את כל הדברים לפני שתקבלי החלטה גם אם קיבלת הצעה נפלאה ואפשרות לקידום ואת רק בתחילת הריון.

במהלך ההריון אנו פועלות קצת אחרת. אנחנו יותר עייפות, קצת פחות מרוכזות, יותר לחוצות, ותפקיד חדש ותובעני זה הדבר האחרון שאנחנו זקוקות לו. אנחנו צריכות להיות בסביבה מרגיעה, רגועה, מהנה וחיובית ככל האפשר.

חשוב לזכור כי אם את במהלך הריונך הראשון ועד היום היית רגילה לעבוד 10-12 שעות ביום, אחרי הלידה הכל משתנה. סדר העדיפויות משתנה, נשים רבות בכלל מתפטרות לטובת טיפול בתינוק כי 3 וחצי חודשים של חופשת לידה עפים ממש מהר ומסתיימים כשאת רק מתחילה להנות ולהכיר את התינוק הקטן שלך.

לכן, עדיף לדחות שינויים בקריירה ככל הניתן לאחר חופשת הלידה, אחרי שתחליטי מה הפורמט שבו את בוחרת לעבוד.

גם אם יש לך מעסיק שאת לא מסתדרת איתו, עדיף לנשוך שפתיים ומקסימום להיעזר בימי מחלה ולהמתין עד לתום ההריון מתוך חשיבה קדימה.

סדרת סרטונים חינמית עם כל הסודות ליצירת הכנסה נוספת וחנות משלכם- לחצו כאן 

במידה ואת מובטלת וצריכה למצוא מקום עבודה ואת בהריון, הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לך:

1. יידעי את המעסיק על דבר הריונך – גם אם את רק שניה וחצי אחרי גילוי הפסים, בשבוע 4. מהרגע שאת יודעת שאת בהריון, תעדכני את המעסיק. ייתכן ומבחינתך זה לא רלוונטי ולא אמור להוות שיקול בבחירתך, אך מבחינת המעסיק, מן הסתם מתישהו בעוד חודש, חודשיים או שלושה דבר ההריון יתגלה וזה שהסתרת את ההריון יצביע על חוסר אמינות מצידך ועלול להעכיר את היחסים ואף לגרום לפיטורך. תתפלאי לגלות שמעסיקים רבים יעריכו את הכנות שלך ויקבלו אותך לעבודה גם למרות ההריון. אין צורך לומר בשיחת הזימון לראיון, אך מומלץ לציין זאת במהלך הראיון ולתת למעסיק לקבל החלטה גם אם את מרגישה שזה לא הוגן כלפיך (תחשבי על כך שעד שמצאו אותך לתפקיד והכשירו אותך, צריכים בתוך חודשיים למצוא מישהי שתמלא את מקומך, תוכשר, ותסכים לעבוד רק למשך 3-4 חודשים.. )

2. כאשר את מחפשת מקומות עבודה, ודאי שהתפקידים שמציעים לך לא תובעניים ומעייפים מדי, ושמקום העבודה במרחק סביר מביתך. השתדלי לסכם מראש על עבודה של 7-8 שעות גם אם זה אומר פשרה קלה מבחינת שכר. עדיף שיהיה לך מקום נוח לחזור אליו לאחר הלידה ולהמשיך לעבוד בו עם תינוק במקום לחפש מקום עבודה חדש.

3. במידה והמצב הכלכלי לחוץ, את יכולה תמיד לפנות לחברות כוח אדם, במקרים רבים יש להם תפקידים זמניים לכמה חודשים. אמנם זה לא משהו שמוגדר כקבוע מראש, אבל במידה ותהיי טובה ותוכיחי את עצמך בתפקיד זמני, יש סיכוי גבוה שבהמשך ירצו להמשיך ולהעסיק אותך אפילו בתפקיד אחר בחברה.

4. כשהמצב הכלכלי דחוק, גם מוקדי שירות לקוחות של חברות גדולות יכולים להיות אלטרנטיבה מספיק טובה לבינתיים. נכון שהשכר לא בשמים ויושבים לכם על הראש לפעמים, אבל מצד שני יש למרבית המוקדים משרות שמתאימות מאוד לאמהות עם שעות נוחות, קביעות ומסגרת שנוח לתמרן בה עם תינוק. לפעמים עדיף לקחת את השנה וחצי הראשונות של התינוק ולהתפשר לטובת זמן איכות איתו ולאחר מכן להמשיך לפתח קריירה. השנים הראשונות של התינוק שלך לא יחזרו והן יחלפו ממש מהר..

5. במידה ואת הולכת לראיון בחברה מסוימת, ודאי את מדיניות הילדים בחברה – יש חברות שמעודדות משפחתיות ותומכות בנשים לאחר לידה ומאפשרות להן להאריך את חופשת הלידה.

6. דאגי מבעוד מועד לסידור עתידי עבור התינוק- מסגרת של גן, משפחתון, מטפלת או סבתא. במידה והתינוק יהיה חולה (וכשהם נכנסים למסגרות זה קורה לא מעט), ודאי שיש לך סידור חלופי על מנת שלא תאלצי להיעדר ממקום העבודה למשך יותר מדי ימים. ברגע שתציגי בפני המראיין את העובדה שיש לך גיבוי לימי מחלה של התינוק, זה יכול לשפר משמעותית את סיכויי הקבלה שלך.

7. היעזרי בחברים – עכשיו זה הזמן לשתף חברים, משפחה ומכרים על העובדה שאת מחפשת עבודה. התחברי בפייסבוק לקבוצות של מחפשי עבודה. כיום רצות על גבי דפי הפייסבוק מגוון משרות וכאשר החברים שלך יודעים שאת מחפשת עבודה, הם יוכלו להפנות אליך משרות רלוונטיות כשיתקלו בהן או לבדוק עם מקומות העבודה שלהם אם יש משרה רלוונטית עבורך.

8. עבודה מהבית – אם את מתקשה למצוא עבודה, אל תרימי ידיים. יש כיום מגוון רחב של עבודות מהבית – החל מתרגום עבודות, הקלדה, הזנת תכנים באתרי אינטרנט ומכירות של מוצרים , גם אם זו לא “עבודת חייך”, כל עבודה שמכניסה סכום של כסף בסוף החודש היא טובה לפעמים. חשבי לטווח הרחוק על כך שבקרוב תצטרכו להתמודד עם הוצאות רבות ורצוי שתהיה הכנסה של שני בני הזוג.

ואם עדיין לא הצלחת למצוא עבודה, פני לביטוח לאומי ובררי מה הזכויות שמגיעות לך במקרה של אבטלה וגם ודאי שזכויות חופשת הלידה שלך לא נפגעות.

בהצלחה!

סדרת סרטונים חינמית עם כל הסודות ליצירת הכנסה נוספת וחנות משלכם- לחצו כאן 


Response (4)
  1. יולי זילברג אפריל 8, 2013

    תפסיקו להשלות נשים!!! אני בהריון פיטרו אותי מהעבודה החדשה שלי כשגליתי להם שאני במצב הזה הם מצאו סיבות אחרות כדי לנפנף אותי משם עבדתי שם 4 חודש בנוסף ביטוח לאומי לא משלם כלום!!! לנשים שהן לא אמהות חד הוריות ועוד דורשים דמי בריאות של 162 ש”ח בחודש. לאף עבודה לא לוקחים במצב הזה גם כשאומרים לך שזה לא מפריעה זה כן!!! אין שום עזרה מאף מקום!!! לאף אחד לא איכפת בכלל!!!!!!!

    1. אמא אפריל 8, 2013

      הי יולי , ראשית אני מצטערת לשמוע שפיטרו אותך. אני ממליצה לך לפנות לשדולת הנשים או ויצו או משרד התמת ולראות אולי יוכלו לעזור לך.
      כמו כן, הייתי מנסה לחפש עבודה מהבית משהו לפי שעות, אפילו בייביסיטר, או כל דבר אחר.
      חלי.

  2. אריאל נובמבר 7, 2013

    בעיניי הכתבה לא מועילה. העצות מאוד שטחיות ומתאימות לעולם אוטופי כלשהו או לנשים החיות במדינות מתקדמות יותר ומעודדות נשים יותר מאיתנו.
    אין כמעט דבר כזה מקום עבודה שתומך בנשים בהריון ואחרי לידה, חוויתי זאת על בשרי בראיונות למשרד החינוך ולאחר ייאוש גם בגנים פרטיים (כגננת), שם אמרו לי מפורשות ש”ההריון הוא בעיה” על אף הכישורים והרזומה העשיר.
    כשאתם מציעים לקוראים לחפש עבודה מהבית אולי כדאי להפנות למקומות עבודה יותר ספיציפיים. לדוגמא: מכירת מוצרים מהבית?? לא שמעתי על זה. תרחיבו קצת יותר, הכתבה לא מועילה.

  3. R
    R יוני 30, 2014

    לפי החוק לא חייבים להגיד שאישה בהריון עד חודש ה-5, ובהחלט לא בראיון עבודה.
    חוץ מזה אסור להם לשאול את זה באריון עבודה כי זה גורם להפליה וזה מחוץ לחוק.
    אז תפסיקו להשלות נשים ולועדד אותן להגיד את זה כבר בראיון עבודה.

Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *