במהלך השליש האחרון להריון, נשים רבות מתחילות לחשוב ולתכנן איך הן היו רוצות שהלידה שלהן תהיה.
כיום מרבית בתי החולים בארץ מאפשרים ליולדת המיועדת להכין תוכנית לידה.
תוכנית הלידה היא מעין מסמך שמכיל את כל הרעיונות והרצונות שלך בנוגע לתהליך הלידה.זהו מסמך אותו את מכינה מראש ומעבירה לצוות הרפואי לפני, במהלך ואחרי הלידה.
נשים רבות משתמשות בתוכנית הלידה שלהן כדי לרשום את הציפיות שלהן בנוגע לתהליך הלידה. תוכנית הלידה יכולה לסייע לצוות הרפואי שלך להבין טוב יותר את הצרכים והרצונות שלך, לפני, במהלך ואחרי הלידה.
אין צורך להשתמש במסמך רשמי על מנת ליצור תוכנית לידה, את יכולה פשוט לכתוב את הציפיות והרצונות שלך על גבי נייר. באתרים של מרבית בתי החולים יש רשימה של תוכנית לידה שניתן להדפיס ולמלא.
בין הנושאים השכיחים יותר של תוכנית הלידה נמצאים הדברים הבאים:
איזה סוג של משככי כאבים את מעדיפה?
האם בכוונתך להניק או להאכיל בבקבוק את התינוק לאחר הלידה?
האם את מעונינת להאזין למוזיקה במהלך הלידה?
האם את מעוניינת להשתמש באמבטיה או מקלחת בזמן הצירים כדי להקל על הכאב?
איזה תנוחות את מעדיפה במהלך הלידה?
במידה ואינך מעונינת בחתך אפיזיוטמי, האם ישנם צעדים מסוימים שתהיי מעונינת שהמילדת תבצע כגון עיסוי פירנאום או מגבות מחוממות?
האם ברצונך ללדת בליווי של דולה?
מי תרצי שילווה אותך בחדר הלידה?
האם תהיי מעוניינת בביות מלא או חלקי?
.
לא בטוחה מאיפה להתחיל?
כדאי פשוט להתחיל לרשום רשימה של תקוות וציפיות על תהליך הלידה, לאחר מכן סדרי אותם לפי סדר העדיפויות החשוב ביותר לצרכים שלך.
מומלץ להכין את תוכנית הלידה שלך יחד עם בן הזוג, כדי שיוכל לדבר עם הצוות הרפואי בזמן שאת תהיי עם צירים וכאבים במהלך הלידה.
זכרי כי למרות תוכנית הלידה, יכולות לקרות הפתעות לטובה או לרעה, ייתכן ותיאלצי לעבור לידת ואקום או ניתוח קיסרי במקרה ויתקיים מצב של מצוקה עוברית , הצוות הרפואי יעשה כל מה שאפשר כדי לשמור על בריאותך ובריאותו של התינוק.
מומלץ להגיע עם ראש פתוח ללידה ולהבין שדברים עלולים להשתבש ושהכי חשוב זה לצאת בידיים מלאות ועם תינוק בריא. הדרך קצת פחות חשובה בסופו של דבר.
יחד עם זאת, זו זכותך המלאה לציין את העדפותיך בפני הצוות הרפואי לפני, במהלך ואחרי הלידה.