בשנים האחרונות, יותר ויותר זוגות מבינים את הכוח הקיים בטיפול זוגי ובזכות העובדה, שכיום טיפול שכזה הרבה יותר נפוץ ומקובל, ממה שהיה בעבר, רבים גם לא מתביישים לדבר על הטיפול בפתיחות.
אז אם אתם נמצאים לפני פנייה לטיפול זוגי, להלן מספר דברים שחשוב שתדעו על הטיפול, כאשר, המודעות, תאפשר לכם להגיע לתהליך ברמת המוכנות הגבוהה ביותר – ובצורה כזאת, גם לשפר במידה רבה את הסיכוי להצלחת הטיפול:
בכדי ליהנות מכל התועלות הרבות אותן ניתן להשיג בהליך טיפול זוגי, חשוב בשלב הראשון, להגיע להבנה שאכן יש צורך בקבלת טיפול שכזה.
חשוב להבין, שהעובדה שאתם הולכים לטיפול זוגי, לא בהכרח מהווה כסימן על כך שהזוגיות שלכם היא לא טובה – או שמשהו חלילה פגום בכם.
טיפול זוגי יכול להתאים גם עבור אנשים אשר מגדירים את הזוגיות שלהם כ”בסדר” או אפילו כ”טובה”, אך יחד עם זאת, מבקשים לעצמם יותר מזה ורוצים לא להתפשר על פחות מזוגיות “מצוינת” או אפילו “מעולה”.
כמובן, ששניכם, כזוג, צריכים להבין שאתם צריכים או מעוניינים בטיפול כזה, מדובר בשלב ראשון, מרכזי ובעל השפעה לא קטנה על השאלה אם הטיפול אכן ישיג את מטרותיו.
לפני שמתחילים הליך טיפול זוגי, קיימת חשיבות גבוהה לבחור בתבונה את המטפל הזוגי אליו תפנו לצורך המטרה.
ישנם מספר פרמטרים אשר דגש עליהם יאפשר לכם לבחור במטפל המתאים ביותר, בין הפרמטרים:
ההשכלה/ הסמכות של המטפל הזוגי – כדאי לבדוק אם המטפל הזוגי הינו פסיכולוג בהכשרתו (בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה, אשר קיבל רישיון לעבוד בתחום). כדאי לבדוק מהי השיטה עליה הוא מבסס את עבודתו ולמעשה, לנסות ולאסוף כל פרט אחר לגבי הניסיון שלו בתחום .
אין מה לעשות אבל גם לתקציב אותו אתם יכולים להקצות למטרה, יכולה להיות השפעה רבה הן על בחירת המטפל והן על השאלה אם בכלל תתחילו בהליך טיפול זוגי.
כעיקרון, יש לקחת בחשבון שטיפול זוגי הוא לא טיפול זול – בעיקר אם הוא מתבצע על ידי מטפל מקצועי ומנוסה.
יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם ניתן ליהנות מסבסוד מסוים על הטיפולים – כדאי לבדוק את הנושא הזה מול קופת החולים או מול הביטוחים.
אם המטרה שלכם היא לחסוך, תמיד תוכלו להשיג את המטרה באמצעות קביעת תדירות המפגשים – כאשר, התדירות של המפגשים יכולה להיות נמוכה יותר – לדוגמא, במקום מפגש אחד בשבוע, ניתן לבדוק את האפשרות של מפגש דו שבועי וכיוצא בזה.
גם אחרי שבחרתם מטפל זוגי, חשוב שתזכרו שלא מדובר ב”חתונה קתולית” ואם אתם מרגישים שאינכם שבעי רצון מהשירות שאתם מקבלים ממנו או שאחרי פרק זמן מסוים, אתם לא מרגישים שהשגתם שינוי או הטבה בזוגיות שלכם, תמיד תוכלו לעזוב ולעבור למטפל זוגי אחר.
בכדי שטיפול זוגי אכן יהווה כסיפור הצלחה, קיימת חשיבות גבוהה להגיע פתוחים לתהליך הטיפולי – בכדי שהטיפול יצליח, חשוב לסמוך על המטפל אליו אתם פונים לצורך המטרה, יש להקפיד ולשתף אותו ולא פחות חשוב מכך, להיות פתוחים וכנים עם בן או בת הזוג שלכם – כאשר, פתיחות, יכולה להוות כפרמטר שיכולה להיות לו השפעה רבה על השאלה אם הטיפול אכן ישיג את מטרתו וישפר לכם את הזוגיות.