5 טיפים לגמילה מחיתולים בקיץ – הורים רבים לא יודעים אם לגמול מחיתולים בקיץ או בחורף, ועכשיו שעונת הקיץ בשיאה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לגמול את הילדים מחיתולים.
כאמא לשלושה ילדים שעשתה כבר סטאז’ על גמילה מחיתולים , יש לי כמה טיפים שכדאי לכם לאמץ רגע לפני שמתחילים את התהליך הזה של גמילה מחיתולים .
לגמילה מחיתולים יש יתרון אחד בולט והוא חסכון בעלויות של חיתולים, במיוחד כשיש לכם תאומים זה הרבה יותר מורגש, אך יחד עם זאת קחו בחשבון שיתכן ותהיה לכם קצת יותר כביסה בגלל פספוסים ביום ובלילה, ולכן תקופת הקיץ היא הרבה יותר נוחה לתחילת התהליך.
זה לא להיט לכבס שמיכת פוך או שמיכות עבות כל יום, במיוחד אם יש לכם עוד ילדים בבית.
הנה כמה טיפים במיוחד בשבילכם, לשמור ולגזור!
אני לא אשכח איך בוקר בהיר אחד, שתי התאומות המתוקות שלי, בגיל שנתיים ו-4, החליטו על דעת עצמן בלי שום הכנה מוקדמת, להודיע לי שהן לא רוצות יותר חיתול.
ככה. מהרגע להרגע. הן התחילו גמילה מחיתולים .
ניסיתי לשכנע אותן בעדינות שאולי נלך לגן עם חיתול ונוריד אחר כך, אבל אחת התחילה והשניה אחריה.
אמרתי לעצמי – טוב, אני זורמת איתן (לא שהיתה לי ברירה).
הייתי סקפטית כי תהליך הגמילה עם האח הגדול שלהן כמה שנים קודם לכן, לא הלך כל כך חלק ועכשיו זה הכי לא מתאים לי אבל הן החליטו ולמרבה ההפתעה, גם עמדו בזה. לאחת מהן היו 2 פספוסים במהלך ה-8 שעות בגן, ולשניה לא ברח בכלל! וזהו.
מאותו יום הן נגמלו עם פספוס פה ושם אבל אני הייתי מבועתת מהמחשבה של לעשות איתן תהליך גמילה לפני שהתכוננתי נפשית לסיפור. אבל הן היו מוכנות.
עם אח שלהן שדיבר על פיפי וקקי מגיל שנתיים וחודשיים והתריע כשיש לו, ניסינו את הליך הגמילה 3 פעמים, בשנתיים וחודשיים, שנתיים ו-4 ושנתיים ו-7 שאז היה יותר מוכן וזה זרם טוב ובקלות. זה גם הגיע ממנו.
אם אתם מנסים לעשות גמילה מחיתולים לילדים וזה לא זורם והם בעיקר מתוסכלים, שחררו. תנו להם להתבשל עם זה עוד קצת. לא יקרה כלום.
כפי שציינתי, כשהתאומות שלי החליטו לגמול את עצמן, זה תפס אותי בהפתעה כי לנו, ההורים, זה מרגיש כמו תהליך כבד, מסובך ומורכב, אבל כשהילד מוכן, זה זורם.
ככל שתהיו קלילים יותר בנושא ותראו לילד שזה משהו כיפי וקליל ולעשות חגיגה כל פעם שיוצא פיפי או קקי בשירותים, הילד יתייחס לזה כאל משהו כיפי.
הם מרגישים אותנו, תהיו בטוחים!
ככל שאתם תרגישו רגועים ושלוים ותסמכו עליהם ותשדרו להם שהם יכולים, כך התהליך יעבור להם יותר בקלות.
סדרו את מערך האמונות הפנימי שלכם – יש פעוטות שנגמלים ממש בקלות ותוך יום. אני יודעת מניסיון שלי ושל עוד הרבה חברים. זה יכול להיות כך גם אצלכם!
אם אתם יודעים שאתם יוצאים לאירוע , טיול, או מקום שלא יאפשר לרוץ עם הילד לפיפי כל רגע, דאגו מראש לתחתוני פולאפס והציגו אותם כתחתונים של גדולים לנסיעה. הלבישו והורידו אותם כמו תחתונים רגילים ובמקרה של פספוס, הילד ירגיש פחות אי נוחות.
כמו כן, מומלץ להשתמש במשטחי החתלה חד פעמיים עם תחתית ניילון על מושב הבטיחות ברכב , כדי שאם לילד יברח בעת הנסיעה, הכיסא לא יתרטב.
כמובן שכדאי להציע לילד לעשות פיפי לפני הכניסה לרכב. גם אם הוא אומר שאין לו תציעו לו לנסות בחיוך.
שלושת הילדים שלי עברו את תהליך הגמילה באמצעות ה- DVD של חני נחמיאס שהוא ישן יחסית אבל מעולה ומתאים לכל תקופה של גמילה מחיתולים. בסרט מלמדים את הילדים על גמילה מחיתולים, נותנים טיפים להורים להתמודדות, ומדברים עם הילדים בגובה העיניים.
אחד הטיפים שהם נותנים בסרט הוא פיפי פרס – פרס על כל פיפי או יציאה בשירותים בלי פספוס, ואחרי כמה כאלה לתת מתנה גדולה. הילדים שלי היו מחכים לפיפי פרס וזה היה תמריץ מעולה בשבילם.
אפשר להוריד או לצפות באינטרנט.
כאשר הילד מצליח להתאפק, עודדו אותו ושבחו אותו , ספרו גם לסבתא\ חברים \ אנשים שבאים כבדרך אגב כשהוא בסביבה – את יודעת איזה אלוף דני? הוא עשה פיפי בשירותים היום! דברו בהתלהבות , זה יתן לילד מוטיבציה להצליח שוב ותראו איך החזה שלו יתמלא בגאווה.
כשיש פספוס או כשבורח להם פיפי – אמרו להם שזה בסדר ושאתם בטוחים שבפעם הבאה הם יצליחו וכל הכבוד שהם מנסים ושבסוף מצליחים. עודדו אותם וחבקו ואל תעשו סיפור מזה שהם השתינו על הספה או כל מקום אחר שמייצר מצב של אי נוחות.
לסיכום,
זכרו שזה תהליך. בסופו של דבר כל ילד בנוי אחרת מבחינה רגשית ומבחינה התפתחותית.
גמילה מחיתולים זה שינוי משמעותי. הסתכלו על אנשים מבוגרים סביבכם – כמה מהם מסתגלים לשינויים בקלות? כמה מהם זקוקים לזמן להסתגלות וכדי לעבד את הדברים?
כך בדיוק הילדים.
במיוחד, בגיל כל כך קטן.
לעשות צרכים זה שליטה בגוף, שליטה ביציאות, שליטה ביכולת לשחרר.
זכרו זאת והיו סבלניים.
ואם ניסיתם כמה פעמים ולא הלך ואתם רואים שהילד יותר מתוסכל משמח, תזרמו איתו, תנו לו את הבחירה.
כשהוא יהיה מוכן, אתם כבר תדעו.