עריסה לתינוק – לקנות או להשכיר?

2

עריסה לתינוק היא פריט די חיוני בחודשים הראשונים לחייו של התינוק.

גודל עריסה סטנדרטית לתינוק הוא גודל של 50 על 70 ס”מ, וברוב המקרים עריסה משמשת את התינוקות בלי בעיה עד לגיל 3-4 חודשים בממוצע.

היתרון הגדול בעריסה לתינוק הוא גודלה הקומפקטי שמאפשר לשים אותה בחדר שינה קטן, בסמוך למיטה, אפשר להעביר אותה בין חדרים ולנייד אותה ברחבי הבית כך שהתינוק יהיה סמוך אליכם בשעות היום.


עלות השכרת עריסה לתינוק – השכרת עריסה לתינוק יד שרה

עלות השכרת עריסה לתינוק לחודש מסתכמת בסכום זעום וסמלי של 30-40 ש”ח לחודש, ובד”כ תידרשו להשאיר פיקדון של סכום כסף שיוחזר לכם עם החזרת העריסה.

עריסה אפשר להשכיר בחנויות למוצרי תינוקות או דרך יד שרה שמציעים מוצרים שונים להשכרה במחירים נמוכים ושווים לכל כיס.
בשל המחיר הזעום לחודש עבור השכרת העריסה, רכישה של עריסה חדשה איננה משתלמת ברוב המקרים ולדעתי האישית ומניסיוני עם 3 ילדים – זוהי הוצאה שאפשר לוותר עליה.

AAA
עריסה לתינוק מעץ

מחיר עריסה לתינוק – קניית עריסה לתינוק

עריסה חדשה מפלסטיק או מעץ עולה בין 300-600 ש”ח בממוצע. אמנם אתם מקבלים מוצר חדש, אבל סביר להניח שבתוך חודשיים או שלושה הוא כבר לא ישמש אתכם יותר ולדעתי מניסיון עם 3 ילדים חבל על ההשקעה.

בסקר שערכתי בקרב כ-30 אמהות לתינוקות , כ-50 % העבירו את התינוק למיטת תינוק גדולה יותר לאחר חודשיים וכ-40 % העבירו אותו למיטת התינוק לאחר 3 חודשים. 10% השאירו את התינוק לחודש נוסף.

 

גודל עריסה סטנדרטי – גודל של עריסה – מתי מעבירים תינוק מעריסה למיטת תינוק ?

חשוב לציין שיש תינוקות שהם מאוד פעלתניים בשנתם (כמו הבן שלי למשל) שבסביבות גיל חודשיים מסתובבים במיטה ואז נוצר מצב שבו התינוק שולח יד או רגל שנתקעת לו בין הסורגים של העריסה ומעירה אותו, או שהם מסתובבים לרוחב ואז נתקעים בסורגים למרות מגן הראש.

גם אצלנו זה קרה ובשל כך העברנו אותו בגיל חודשיים למרות שהוא עדיין היה קטנציק מבחינת גודל ושקל רק 4 ק”ג.
בנוסף זו היתה הקלה גדולה לקבל את החדר שלנו בחזרה כאשר העברנו אותו למיטת התינוק שהיתה בחדר שלו שהיה סמוך אלינו.
יש בייבי סנס והאמת שהאינסטינקטים האימהיים אצלי עבדו כל כך חזק שעל כל ציוץ שלו התעוררתי עוד לפני שהוא בכה. וכשהוא בכה אני בטוחה שגם השכנים שמעו..

עם התאומות שלי שהגיעו כמה שנים לאחר מכן, שכרנו 2 עריסות מפלסטיק שהיו מעט גדולות יותר מעריסות העץ. בגיל חודש וחצי העברנו אותן בעריסות שהיו די מרווחות לחדר שלהן והן נשארו איתן עד גיל 4 חודשים בערך. אז העברנו אותן למיטות שלהן.

יצא לי לשמוע טענות נגד השכרת עריסה ש”העריסה ישנה ומלוכלכת” או במצב לא שמור, אבל ממה שיצא לי לראות בעצמי ולשמוע מחברות, מדובר בסך הכל במוצר שמשתמשים בו לתינוקות רכים, האמהות שומרות בד”כ על ניקיונו, ולמעט העברת סמרטוט עם חומר ניקוי כמה שעות לפני שמשכיבים את התינוק, אין צורך במשהו מעבר.

מזרן לעריסת תינוק מחיר

בדרך כלל כשמשכירים עריסה לתינוק, מקבלים גם מזרן לעריסת תינוק.

מאחר ואני מודעת לכמות החיידקים והאבק שיכולים להדבק למזרן שמונח ללא ציפוי ניילון ובתנאים טובים, העדפתי ללכת על בטוח וקניתי מזרן חדש לעריסה שעלה לי כ-50 ש”ח בשביל שיהיה לילדים שלי נקי יותר.

בנוסף, אתם יכולים לראות את העריסה שאתם מקבלים בחנות ורובן במצב שמור.

בשביל חודשיים נראה לי מיותר להוציא 300-500 ש”ח על מוצר שאח”כ יתפוס לכם מקום בבית עד להולדת הילד הבא.

מצעים לעריסת תינוק

במידה ואתם משכירים עריסה מחנות מסוימת, מומלץ לקנות סט מצעים מאותה החנות מאחר ולעיתים ישנם גדלי עריסות עם הבדל של מספר סנטימטרים לכאן או לכאן. מרבית החנויות יחזיקו סטים לעריסה בגודל תואם.

המלצתי האישית היא לרכוש סט אחד שכולל מגן ראש ושמיכת פוך ועוד 2 סדינים, זה מספיק לתקופה של חודשיים וגם ככה אתם תקבלו שמיכות נוספות כמתנות ובד”כ שמים על הסדין גם סדינית כדי למנוע ממנו להתלכלך מפליטות וכד’.

קחו בחשבון שבמהלך השנתיים הקרובות יהיו לכם עוד המון הוצאות על התינוק לא כולל חינוך ואם יש לכם כרגע כסף מיותר, חסכו אותו בצד..


Response (8)
  1. אבי ורון מרץ 25, 2010

    הכדאיות הכלכלית ברכישת עריסה (300~500 ש”ח) לעומת השכרה על בסיס חודשי (30~50 ש”ח לחודש) מתחילה להיות רלוונטית בילד השלישי ואילך (בילד השלישי מגיעים לעתים לסך 10~12 חודשי השכרה)

    אמנם לא כל ההורים יודעים מראש את מספר הילדים הנפרדים (תאומים ושלישיות הם סיפור אחר) שייוולדו להם לפני לידת הילד הראשון, אבל אלו המתכננים משפחה גדולה שתדרוש רכישת מיניואן גם בהמשך … עשויים למצוא את אפשרות הרכישה חסכונית יותר.

    ילדים זה שמחה 🙂

  2. שושי אוגוסט 30, 2010

    אמא יקרה,

    אני חוששת שה”סקר” שלך לוקה בחסר, שאת מסתמכת על חשיבה קצרת טווח, מתעלמת מנתונים חשובים ולכן המסקנות שהגעת אליהן, שגויות.

    לא ציינת כמה אמהות השתתפו בסקר, אבל נראה שהמדגם שלך אינו מייצג. אם תשאלי מוכרת בשילב מה משך זמן ההשכרה הממוצע של עריסות, תגלי שהוא ארוך מזה שציינת, ונראה לי שאפשר להסכים שהמדגם של שילב מקיף יותר משלך.

    אני מוכרת ומשכירה עריסות, ואצל הלקוחות שלי, ממוצע הזמן שהתינוק ישן בעריסה עומד על 5 חודשים.

    ויש הרבה סיבות טובות שאנחנו מעדיפות שהילד ישן בעריסה כמה שיותר:

    יש היום המלצה גורפת בארץ ובעולם לישון באותו חדר עם התינוק בחודשים הראשונים לחיי התינוק. לינה משותפת יכולה להיות מצילת חיים. בגיל חודשיים הסכנה שתינוק יקלע למצוקת נשימה עדיין שרירה וקיימת. אמא שישנה איתו באותו חדר ערה למצוקותיו הרבה יותר מכל מכשיר אלקטרוני.

    משרד הבריאות הישראלי ממליץ להניק תינוק הנקה מלאה עד גיל חצי שנה לפחות. אף אחת מאיתנו לא רוצה לטייל כל הלילה בין החדרים. אנחנו מעדיפות פשוט להושיט ידיים אל העריסה שלידנו, להניק אפילו מבלי לקום, ולהמשיך לישון. אם בגיל חודשיים התינוק עובר דירה, אנחנו נאלצות להתחיל לטייל או לחילופין להפסיק להניק. למה לנו?

    בנוסף, אמהות רבות (ואני ביניהן) מעדיפות שהתינוק הקטנטן ישן בעריסה, מכורבל ועטוף כפי שהיה ברחם ולא פשוט איברים במיטה רחבת ידיים מוקף באינסוף גירויים. אבל זה באמת כבר עניין של אופי והעדיפה אישית.

    גם החשבון שלך, שהביא אותך למסקנתך הסופית, מתעלם מנתון מכריע כמו מספר הילדים הממוצע למשפחה, ולכן הוא מטעה.

    אם תקחי בחשבון נתונים מהימנים יותר, כמו 4 חודשים בממוצע בעריסה, תכפילי במספר ילדים ממוצע במשפחה, תוסיפי מחיר מזרן (איפה קנית ב-50? מזרן תקני של פנג עולה 70 שקל) תגלי שיותר משתלם לקנות עריסה מאשר לשכור.

    ואם תקחי בחשבון שלרובנו יש גם אחים/ות שגם להם יוולדו תינוקות, הרי שאם נקנה עריסה ונעביר אותה אליהם בתום השימוש, נחסוך כולנו יותר כסף.

    ושוב, אני גם משכירה וגם מוכרת עריסות (בלי שלבים, שלי עשויות מקשה אחת, כך שאי אפשר להיתקע בין השלבים,כי אין), כך שאני נקייה ממניעים זרים.

    והעיקר שכולנו נישן טוב. 

    1. אמא אוגוסט 30, 2010

      היי שושי,
      לא ערכתי “סקר” מסודר, אבל אני מאוד פעילה בפורומים שונים של הורים לתינוקות, יש לי למעלה מ-30 חברות שהן אמהות לתינוקות (נראה לי מספיק מייצג?) ורובן השתמשו בעריסה עד גיל חודשיים – חודשיים וחצי וב3 חודשים כולן כבר העבירו את הילד למיטה. ייתכן ויש אמהות שמשאירות את התינוק לאורך זמן רב יותר.
      מתשובות שאני קוראת בפורומים המצב מאוד דומה בפועל למה שרשמתי.

      בפועל, רוב התינוקות מתחילים לזוז ולהסתובב במיטה, שלי היה קטנצ’יק ובגיל חודשיים הוא שקל רק 4 ק”ג, ובכל זאת, הידיים והרגליים היו יוצאים מהסורגים, הוא היה נתקע וזה היה מעיר אותו.
      כמובן שזו דעתי האישית, זהו בלוג ובשל כך אני כותבת את דעתי .
      מבחינת סכום, נאמר ותקופת ההשכרה הממוצעת היא 3 חודשים, וחודש ממוצע להשכרה עולה כ-30 ש”ח, וגם אם ניקח הורים ל3 ילדים, זה עדיין לא יוצא יותר משתלם לקנות עריסה ב-400 -500 ש”ח, ובטח שלא ב1000 ש”ח אלא אם כן מתייחסים לעריסה כפריט עיצובי ואין בעיה תקציבית. אני מנסה לחשוב מהפן הפרקטי. עדיין יש את הבעיה של איפה לאחסן את העריסה עד לילד הבא. בשביל 3 חודשים של שימוש, זה נראה לי בזבוז כסף לדעתי האישית.
      לא לכל ההורים יש מקום אחסון עבור עריסה עד לילד הבא, זה צובר אבק ועם השנים יש בלאי. אני חושבת שעדיף להשכיר.

      לגבי שינה עם האם בחדר- יש יתרונות, שמצד אחד התינוק יותר קרוב ואז כשקמים להניק זה יותר נוח (אצלי הוא ישן לילה שלם מגיל חודשיים) אבל מצד שני יש את הפגיעה בפרטיות ובנוחות של התנהלות בחדר השינה של ההורים. בנוסף, לא כל התינוקות על הנקה מלאה. אני הסתדרתי יופי עם להביא אותו אלי למיטה, להניק ולהחזיר לישון במיטה שלו.
      אני מעדיפה לשמור על הנוחות האישית שלי והמרחב הפרטי. אני זוכרת את תחושת ההקלה ביום שאחרי כשאפשר לעשות מה שרוצים בחדר מבלי לחשוש שהילד יתעורר ואפשר להתלבש ולדבר בלי חשש. בנוסף, כשהעברתי אותו למיטה שלו בחדר שלו הוא התחיל לישון לילה שלם וכנראה שהיה לו הרבה נוח. התופעה אגב חזרה על עצמה גם אצל חברות נוספות שלי שהעבירו את הילדים שלהם למיטה שלהם.

      אשר למזרן – קנינו במוצצים, ב45 ש”ח למען האמת לפני 3 שנים, היום אני יודעת שהמחירים נעים בין 50-80 ש”ח. תלוי איפה.

  3. יפעת פרמן פברואר 13, 2011

    מומלץ להשאיל עריסה ביד-שרה. העריסה בעלת תו-תקן, מקבלים עם מזרן, אבל אנחנו קנינו מזרן חדש ב-50 ש”ח. מומלץ להשתמש בעריסה עד גיל 3 חדשים בלבד.

Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *