5 תוספי תזונה שכל אישה צריכה להכיר

b

תוספי התזונה מאפשרים להכניס לגוף מרכיבים וחומרים חשובים שחסרים לו, בפרט עבור אנשים שקיימים אצלם חוסרים של ויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה אחרים. עבור נשים, שגופן עובר שינויים פיזיולוגיים ייחודיים במהלך חייהן, יש חשיבות גבוהה לשילוב של רכיבי תזונה ספציפיים שאינם מספיקים או חסרים בגופן.

מבריאות העצם ועד הובלת חמצן לאיברים שונים בגוף, הכירו חמישה תוספי תזונה מרכזיים שכל אישה צריכה להכיר.

1 – סידן

לסידן יש תפקיד מרכזי בחיזוק העצמות, ולכן הוא נחשב לאחת מאבני היסוד בבריאותה של האישה, בפרט נשים שהגיעו לגיל המעבר. למרות שהעצמות הן המאגר העיקרי של סידן בגוף, מינרל זה גם מסייע לתפקודים חשובים אחרים כמו מניעת התכווצות שרירים, שיפור העברה עצבית והפרשת הורמונים. עבור נשים, שמירה על רמות סידן אופטימליות הינה הכרחית כדי להפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס, הגורם לבעיה של עצמות מוחלשות.

שילוב של מזונות עשירים בסידן בתפריט היומיומי כמו מוצרי חלב, עלים ירוקים ודגנים מלאים הוא מומלץ לכל אישה בכל גיל. למרות זאת, ייתכן שיהיה צורך בתוספת, במיוחד עבור נשים בסיכון גבוה יותר למחסור בסידן, כמו אלו עם רגישות ללקטוז או נשים בגיל המעבר.

2 – חומצה פולית

חומצה פולית תופסת תפקיד מרכזי בבריאות האישה, במיוחד במהלך שנות הפוריות. צריכה נאותה של חומצה פולית לפני ובמהלך ההיריון מפחיתה משמעותית את הסיכון למומים בתעלה העצבית של העובר. מעבר ליתרונות שיש לה לפני הלידה, חומצה פולית תורמת גם ליצירת תאי דם אדומים ותומכת בתפקוד הכללי של התאים.

למרות שחומצה פולית נמצאת באופן טבעי במזונות כמו עלים ירוקים, קטניות ופירות הדר, תוספת ממנה מומלצת לעתים קרובות לנשים בגיל הפוריות כדי להבטיח צריכה מספקת, כיוון שמומים בתעלה העצבית מתרחשים בשלבים המוקדמים של ההיריון, לפעמים לפני שהאישה בכלל יודעת שהיא בהריון .

3 – מגנזיום

גם המגנזיום ממלא תפקיד מהותי בבריאות האישה. מגנזיום משפיע על חילוף החומרים האנרגטי, תפקוד השרירים והעברת העצבים. בנוסף, יש לו קשר בהקלה על תסמינים של תסמונת קדם-וסתית והעלאת תחושת הרוגע והשלווה, מה שהופך אותו למרכיב חיוני ומומלץ לשיפור איכות החיים בגיל הפוריות.

המגנזיום נמצא באופן טבעי במזונות מהצומח כמו ירקות עליים, דלעת, קטניות, אגוזים ואפילו שוקולד וקפה. כשאין יכולת לצרוך כמות מספקת של מגנזיום ממקורות טבעיים, תוסף תזונה יכול לשמש כפתרון יעיל לגישור על פער תזונתי זה, ולהגן מפני סיבוכים הקשורים למחסור.

4 – חומצה היאלורונית

חומצה היאלורונית זכתה להערכה נרחבת בתחום היופי והבריאות. כתרכובת המופיעה באופן טבעי במעטפת של תאים, החומצה ההיאלורונית שומרת על לחות וגמישות העור, ובכך נלחמת בהשפעות הבלתי נמנעות של הזדקנות וגורמי לחץ סביבתיים.

למרות שגופנו מייצר חומצה היאלורונית באופן טבעי ומחזורי, רמותיה יורדות עם הגיל, מה שמצריך התערבויות חיצוניות לשימור גמישות העור. למרות שחומצה היאלורונית מוכרת יותר כמרכיב ליישום חיצוני על העור, ישנם תוספי תזונה איכותיים שלה שניתן לצרוך ככמוסות או אבקות, וכך להילחם בסימני ההזדקנות מבפנים.

5 – ברזל

הברזל הוא מינרל חיוני להובלת חמצן ולחילוף חומרים אנרגטי, ויש לו משמעות רבה בבריאות האישה. בהתחשב באובדן דם הווסת ובדרישות המוגברות לברזל במהלך ההיריון, הרבה נשים נוטות לסבול ממחסור בברזל, כשאנמיה היא התוצאה השכיחה ביותר למחסור זה. תסמינים של אנמיה מחוסר ברזל כוללים עייפות, חולשה ופגיעה בתפקוד קוגניטיבי, המדגישים את ההכרחיות של צריכת ברזל נאותה.

למרות שמקורות תזונתיים כמו בשר אדום, עופות ודגנים מלאים מספקים ברזל, תוספי תזונה עשויים להיות מוצדקים במקרים של אובדן דם כרוני, הריון או תזונה לא מספקת מבחינת צריכת כמויות הברזל הנדרשות. יש לזכור כי חשוב להגיע לאיזון עדין, כיוון שתוספת ברזל מוגזמת עלולה לגרום לתופעות לוואי ומחייבת השגחה רפואית.

 

 


Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *