מזל טוב! אתם בהריון!
הלכתם לראות דופק וחיכו לכם שני דפקים.
אמאלה.
מה עושים עם זה?
קודם כל נושמים.
יש ברשת המון מאמרים שהדבר הראשון שהם עושים זה להכניס את ההורים לפחדים וחרדות אז בואו נעשה קצת סדר בדברים.
אם גילית שאת בהריון עם תאומים, סביר להניח שבמרבית המקרים הרופא שלך לא יהיה הכי מבסוט בעולם, במיוחד אם יש לך רקע של היסטוריה רפואית עם הריון בסיכון או בעיות קרישיות ולרוב אם יש לך תאומים זהים (מונו בי או מונו מונו) סביר להניח שהרופא שלך יוציא לך את כל הרוח מהמפרשים וכך כל רופא או טכנאית שתפגשי במהלך השליש הראשון ולפעמים גם אח”כ.
אבל עובדה שיש המון תאומים זהים שמסתובבים בחוץ והמון אמהות ששרדו כדי לספר אז בואו ניקח דברים בפרופורציות.
נתחיל מזה שהריון תאומים הוא אכן הריון בסיכון אבל כמו שיש אחוזי סיכון לרעה, יש גם אחוזים לטובה. העובדה שאני הצלחתי לשרוד הריון תאומות זהות עד שבוע 35+4 עם בעיות קרישיות של אפלה ולופוס שהן שתי מחלות שממש לא אוהבות הריון, רק מעידה שכשמשהו צריך לקרות הוא קורה ושבכל זאת יש איזשהו כח עליון שמחליט..
ואני חילונית בהשקפתי אבל עדיין מאמינה שלכל דבר יש סיבה ושהכל לטובה (ולמי שלא עקב אחרי, אז חצי שנה לפני ההריון הזה עברתי הפלה בשבוע 11 בגלל עובר שלא התפתח וחודש לפני כן הריון כימי שנפל אחרי שבועיים).
אז צפויה לכם דרך מעניינת ומאתגרת, אבל בסופה יש אושר גדול וחווית הורות קסומה ומדהימה.
אם יש לך תאומים זהים, קחי בחשבון שבמרבית המקרים מחיצה נצפית רק לקראת השבוע ה-10-13 וזה מאוד תלוי במכשיר האולטראסאונד של הרופא.
וגם אם אין מחיצה במרבית המקרים ההריון עובר בשלום.
אני ממליצה להזמין מראש תור לשקיפות עורפית. כדאי דרך בתי החולים, אני עשיתי בתה”ש בהשתתפות הקופה והיו מאוד מקצועיים.
סקירות אני ממליצה כן לעשות בפרטי. החבר’ה של תה”ש מעולים. אני עשיתי סקירות אצל ד”ר בועז וייס שלוקח מחירים שפויים והוא אחד התותחים בארץ בתחום הריון בסיכון ותאומים.
מי שפיר – מאוד תלוי אם הרופאים ממליצים אבל חכו לתוצאות הסקירות ואז תחליטו.
חלבון עוברי – לרוב אין צורך ואין טעם בהריון תאומים.
מנוחה – חובה. תורידי הילוך. גם אם את רגילה להיות סופרוומן, קחי בחשבון שהגוף שלך עכשיו מתחזק 3 מערכות חיים. זה לא פשוט. בהריון של הבנות במצב מנוחה הדופק שלי היה על 120 משבוע 10 בערך. במאמץ הייתי מגיעה ל-160.
בהמשך ההריון היה חשש שהלב שלי יקרוס בקצב הזה.
לכן, תני לגוף את המנוחה שהוא זקוק לה. אם קשה לך בעבודה, תוציאי שמירה. הסיבוכים בהריון תאומים מתחילים יותר מוקדם מהריון רגיל למרות שיכול לעבור בשלום אבל עדיף להיות בצד הבטוח ולא לאמץ את הגוף.
בסביבות שבוע 25 הרחם בגודל של הריון רגיל בשבוע 40. זה כבר נהיה קשה וכבד ומומלץ מאוד לנוח כדי לא ליצור לחץ על צוואר הרחם שיגרום לצירים.
לגבי עליה במשקל – אל תהיי בלחץ. עד כמה שזה נראה שתאכלי הרבה, איפשהו בשבוע 20 העוברים כבר ימחצו לך את הקיבה ובקושי תאכלי משהו, כל ארוחה תרגיש לך אח”כ כבדה מאוד והקיבה מצטמקת עם הזמן.
ברזל – חשוב לאכול מאכלים עשירים בברזל כדי למנוע אנמיה ולקחת תוספים. אני ממליצה בחום על פלורדיקס שהוא תוסף טבעי ומחזק מאוד את הגוף.
אומגה 3 – רצוי מאוד לקחת , תורם להתפתחות מוח העובר למרות שאני לא לקחתי והן יצאו בסדר J
מומלץ מאוד ללכת למעקב של הריון בסיכון במיוחד אם יש לך תאומים זהים, מחלקת ההייריסק בתה”ש מעולה. נכון שלקופות החולים יש רופאי הייריסק אבל לרוב הם לא מספיק לחוצים ומאוד עמוסים בשביל לטפל בצורה הנדרשת בהריון תאומים.
בהריון תאומים זהים אחד הסיכונים הוא TTTS – העברת דם מעובר אחד לשני בעקבות סיבוך של כלי דם שנמצאים על שליה אחת משותפת. הסיכון לTTTS גבוה יותר בין שבוע 14-24 ובשבועות הריון הללו מומלץ מאוד להיות במעקב שבועי על גדילה וזרימות (דופלר) ולרוב בקופת החולים ינסו לנפנף אתכם אבל פשוט תתעקשו כי אם חלילה יש הפרש שמתחיל בין העוברים, ככל שיעלו על זה יותר מוקדם כך הסיכוי לטפל ולפתור את הבעיה עולה.
כיום בתה”ש מבצעים את הניתוח הזה שהוא מאוד מסובך ומורכב אבל אני יודעת על מספר הריונות תאומים שהסתיימו בשלום אחרי הניתוח. צריך לשמור על אופטימיות.
יש לי חברה שיש לה תאומות זהות ובין שבוע 18-20 היה לה TTTS שהסתדר מעצמו. היום הבנות בנות שנה.
בהריון תאומים במיוחד בחודשים האחרונים צריך המון עזרה. אם יש לך ילדים, תדאגי לבייביסיטר, הורים או מישהו שיהיה איתך כי הכל נהיה כבד וכואב וקשה ויש בצקות וסיכון גבוה יותר לרעלת.
לכן חשוב להיות במעקב שבועי ולשים לב.
יחד עם זאת יש הרבה דברים קסומים בהריון תאומים – להרגיש שני תינוקות ביחד, להרגיש את האופי השונה כבר מהבטן. אחת מהבנות שלי היתה כל הזמן מתנגחת עם הראש בפתח צוואר הרחם והיו לה תנועות יותר מאסיביות והשניה היתה קופצת ומשתוללת והיום היא יותר פלפל. השניה רומסת.. אבל הן מתוקות אמיתיות ויש להן מערכת יחסים קסומה ומדהימה. הן כל הזמן מתנשקות ומתחבקות ורבות ומציקות אחת לשניה ואז מלטפות ודורשות את המקום שלהן וזו חויה מדהימה. במיוחד בשלבים הראשונים שהן החלו לתקשר ולהגיב. הן פשוט חיפשו האחת את השניה.
אז קחו נשימה עמוקה, יש לכם 9 חודשים לעכל, אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים להגיב כאן או לכתוב לי : [email protected] ואשמח לעזור.
בהצלחה
חלי .
היי חלי תודה רבה! ממש הרגעת אותי:) שלשום גילתי הריון תאומים זהים חחח
שיהיה בהצלחה:)))
היי חלי,
איזה כיף שנתקלתי במה שרשמת.
אני בת 34 עם לופוס ובעיות קרישיות, יש לי בן מדהים בן שנתיים ולפני שבוע גיליתי שאני בהריון עם תאומים (לא זהים ).
אין ספק שיש מתח וחששות, אבל לקרוא מה שרשמת בהחלט מעודד ומרגיע, אז תודה