הרצון שלנו להעמיד צאצאים, לטפל ולאהוב תינוקות וילדים הוא אחד מהדחפים הבסיסיים ביותר. למרות הרצון העז, רבים אינם מסוגלים לממש אותו, בין אם בגלל סיבות פתולוגיות או פיזיולוגיות. כדי להצליח בכל זאת להפוך להורה, ישנה אופציה של פונדקאות.
אחת מהבחירות הקשות שעליכם לעשות אם אתם מעוניינים לפנות להליך של פונדקאות, הוא ההחלטה האם אתם רוצים לעבור את ההליך בארץ או בחו”ל. לכל אחת מהאפשרויות יתרונות וחסרונות משלה. פונדקאות בארץ מצד אחד היא לרוב ללא סיכוי לניצול או פגיעה באם הפונדקאית, היא לרוב זולה יותר, והמעבר של ההליך קרוב לבית מקל עליכם. לעומת זאת, להשיג אם פונדקאית בישראל זה אתגר לא פשוט. פונדקאות בחו”ל לעומת זאת היא זמינה וקלה יותר בירוקרטית לביצוע, אך דורשת מכם להתאמץ להימנע מפגיעה באם הפונדקאית.
פונדקאות בארץ מספקת יתרונות רבים, הכוללים בין השאר היעדר של מחלוקת דתית בנוגע לדת היילוד, עלות כספית נמוכה, וסיכוי קטן יותר לסיבוך משפטי. כדי להימנע מסיבוך משפטי, חשוב מאוד להכיר את עיקרי חוק הפונדקאות בישראל הנקרא גם חוק הסכמים לנשיאת עוברים. עיקרי החוק הם:
העובדה שתשלום עבור הליך הפונדקאות הוא אסור על פי חוק, מגבילה מאוד את מספר הנשים המעוניינות לעסוק בכך. ההגבלה על מספר הנשים יוצרת לחץ, ומובילה ישראלים רבים לחפש פתרון מחוץ לגבולות המדינה.
הסיבה בגינה אסור לאם פונדקאית לקבל תשלום מעבר לפיצוי על תקופת ההיריון היא שהמדינה לא רוצה לאפשר ניצול רגשי ונפשי של נשים ממעמד סוציואקונומי נמוך. פונדקאות של אם שאינה בשלה או מעוניינת בכך באמת יכולה להיות הליך קשה מאוד נפשית, ולכן היא חייבת להיעשות בנפש חפצה.
CREDIT – PIXABAY