עצות כלכליות למשפחה עם תינוק חדש

עברת בהצלחה את הלידה ועכשיו את עם התינוק בבית? זה הרגע לתכנן מחדש את ההוצאות של המשפחה ולקחת בחשבון את ההוצאות הצפויות בשנה הראשונה ובאלו שעוד יגיעו אחריה. כך תעשי זאת נכון
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ההכנסה החודשית הממוצעת לאישה בישראל עמדה בחודש ינואר 2019 על 7,663 ש”ח (לעומת 11,664 ש”ח לגבר) וההכנסה הכספית נטו למשק בית היא 15,751 ש”ח. לשם השוואה, ההוצאה הכספית הממוצעת עמדה באותה תקופה על סביב 12-15 אלף ש”ח, כשאת רובה הקדשנו לשכר דירה או משכנתא, מזון, תחבורה ותקשורת, חינוך ובריאות.
אבל מה שבאמת מעניין לבדוק זה כיצד התרחבות התא המשפחתי משפיעה על הניהול הכספי של משק הבית: אם רק הרגע ילדת ואת כבר עם התינוק בבית, כדאי שתדעי שמשפחה עם ילדים מוציאה פי 1.4 יותר ממשפחה ללא ילדים.
בתוך כך, לא מפתיע לגלות שמשקי בית עם ילדים מוציאים פי 2.5 על חינוך, תרבות ובידור, וכל זה בלי שההכנסה בהכרח תעלה.

ההוצאות החדשות מגיעות – וההוצאות הקיימות נשארות

הצטרפות של תינוק חדש למשפחה נושאת בחובה הוצאות כלכליות רציניות. בנוסף, הבעיה היא שכל שאר ההוצאות ממשיכות כרגיל ברקע, מה שהופך את הניסיון לגמור את החודש למאבק יום יומי.
הערכה גסה קובעת שהשנה הראשונה עם התינוק עולה כ-8,500 ש”ח. התחשיב כמובן משתנה לפי רמת המותג, הצרכים הספציפיים של כל משפחה ומידת ההשקעה בחיפוש אחר קופונים ומבצעים, אך זו פחות או יותר רמת ההוצאה שלא ניתן לחמוק ממנה.
אם רוצים להיכנס לעובי הקורה, אפשר לציין את העלות הממוצעת של 2,000 ש”ח בשנה על חיתולים, כ-700 ש”ח על מגבונים, עוד 2,000 ש”ח על מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, כ-3,000 ש”ח על תחליפי מזון (לאימהות שאינן מניקות) ועוד 200-300 ש”ח על מוצצים ובקבוקים.
גם אם זה לא הילד הראשון שלך, עלייך להיערך לשינוי יחסית דרמטי בהרכב ההוצאות של משק הבית:
כך לדוגמא זוג הורים בגילי 35-45 עם 3 ילדים בני 7, 3 ושנה צריכים לשלם כ-5,000 ש”ח בחודש על דיור, עוד 2,500 ש”ח על גן פרטי, כ-2,000 ש”ח על משפחתון, 3,000 ש”ח על קניות בסופר, 2,000 ש”ח על דלק ותחבורה, 500 ש”ח על רכב, 1000 ש”ח על תחזוקת הבית (ארנונה, מים, חשמל וגז), 400 ש”ח על תקשורת ועוד כמה מאות שקלים על ביטוחים משלימים.
נוסף על הוצאות אלה שמסתכמות בכ-16 אלף ש”ח בחודש, צריך להביא בחשבון עלויות כגון ביגוד, ציוד לבית הספר, חוגים, טיפולי שיניים וכן הלאה. אז מה עושים?

איך לחסוך בהוצאות עם תינוק חדש בבית?

העצה הכי חשובה למשפחה עם תינוק חדש היא לשמור על תקציב מאוזן כדי להימנע מחובות ותשלומים מיותרים.
את משק הבית עלייך לנהל בדיוק כמו שמנהלים עסק, כאשר כל הזמן תצטרכי לדעת כמה את מוציאה וכמה כסף נכנס לחשבון הבנק. לצורך כך, תוכלי להיעזר בדוחות חודשיים ולהשקיע עוד כמה דקות בסקירת תלושי השכר האחרונים.
לבסוף, מומלץ לחלק את ההוצאות המרכזיות לקטגוריות: מגורים, מחיה וקניות, נסיעה ורכב, פנאי ובילוי. בגלל שאת הוצאות המגורים והמחיה יהיה לך קשה לקצץ, תוכלי בשלב הראשון להתמקד בהוצאות הפנאי והבילוי.
במקביל, בדקי כמה עמלות את משלמת על ניהול חשבון הבנק וכרטיס האשראי, התמקחי עם חברות התקשורת והביטוח וקבעי סדר עדיפויות גם לחופשה השנתית. עם הזמן, תתרגלי לנהל את תקציב משק הבית ולא תצטרכי להתפשר על איכות החיים שלך ושל הילדים.


Leave a comment
Your email address will not be published. Required fields are marked *