כשהייתי בהריון, הייתי בשמירה במשך כמה חודשים ויצא לי לצפות לא מעט בטלויזיה.
עשינו מנוי על ערוץ להיות הורים בהוט, ושם יצא לי להכיר את הלוחשת לתינוקות, טרייסי הוג, שהיא מעין “גורו” בארה”ב ובריטניה בכל מה שקשור לתינוקת, ולטיפול בהם.
אחד הנושאים העיקריים שהיא טיפלה בו בתוכנית שלה היתה בעיות שינה אצל תינוקות ופעוטות.
אחת השיטות להרדמת תינוקות היתה שיטה שנקראת לחישה טפיחה.
בתוכניתה ראיתי תינוקות שלא ידעו להרדם לבד במשך מספר חודשים מחייהם, ואחרי 3-4 לילות של התמדת ההורים , פתאום יש להם ילד חדש, רגוע וחייכן יותר.
כמובן שרצתי לקנות את הספר שלה ואף לקרוא אותו במהלך ההריון , אם כי חלק גדול מהמידע אבד עד שילדתי, ומאחר ואין זמן כל כך אחרי שהתינוק נולד לקרוא, שמתי את הספר בשירותים (קנינו 2 בעצם, את התכלת והורוד, התכלת מותאם יותר לתקופה הראשונית של התינוק, הורוד מקיף יותר גם פעוטות) , וכל פעם כשהיו לי כמה דקות ישבתי וקראתי דברים שהיו רלוונטיים לקושי הספציפי שעברנו.
יובל נולד פג כמעט, והיה פיצקי, נולד בחורף וגם היה קר בנוסף לכל , אז בלילות של החודש הראשון מגיל שבוע וחצי בערך הייתי שמה אותו בלילה עלי, בטן אל בטן, וככה היינו ישנים שנינו. גם בגלל הגזים אז הוא היה נודניק, והייתי מנענעת אותו עם הגוף שלי בעדינות וככה הוא היה נרגע ונרדם.
כשהוא היה בן חודש וחצי , לילה אחד בעלי אמר לי די, מספיק, אני רוצה שהילד ישן בעריסה, מאחר וזה מסוכן שהוא ישן עלי ואני גם לא ישנה טוב כתוצאה מזה וגם הוא.
ניסינו לשים אותו בעריסה, אחרי כמה לילות של נדנודים ארוכים של העריסה או שבסוף הייתי נשברת ונותנת לו להרדם על הציצי, נזכרתי פתאום בספר שנח לו בשקט בשירותים, וישבתי לקרוא.
נתתי גם לבעלי לקרוא, החלטנו שמשתפים פעולה, התחלנו גם ביום , התמדנו במשך כמה ימים עם הלחישה טפיחה, ואפשר לומר ש”עלינו על השיטה”, ומיום ליום זה נהיה יותר קל.
עקרונות השיטה אומרים שקודם כל צריך להתמיד.
התמדה היא מילת המפתח, והיא מתכוונת לשני בני הזוג. גם ביום וגם בלילה.
שיטת הלחישה טפיחה היא בעצם להשכיב את התינוק במיטה , לטפוח על הבטן או על הגב באיטיות תוך כדי שאת עושה ששש.ש.. בלי הפסקה.
יש לעשות לחישות שקטות כאלה וארוכות, מומלץ להחשיך את החדר של התינוק, אולי לשים מנורת לילה ומוסיקת רקע מרגיעה (אנחנו שמים את בייבי מוצרט) וצריך לטפוח טפיחות קצובות ועדינות על הגב או על הבטן.
אחרי שהתינוק נרגע מהבכי למשך 2-3 דקות אפשר להפסיק לטפוח ולהמשיך לעשות ששששש, להמשיך עוד דקה שתיים ואם הוא לא בוכה אז לחכות דקה שתיים ואז לצאת מהחדר.
במידה והתינוק עדיין צורח אחרי 4-5 דקות אז להרים, להרגיע, ואחרי שמפסיק לבכות להניח ולהמשיך לעשות ששש עם הטפיחות.
בפעמים הראשונות זה יקח 20-30 דקות ולפעמים אף יותר, ולפעמים תמצאו את עצמכם מרימים את התינוק גם 5-6 פעמים בסבב הזה. אבל הכי חשוב זה לא להשבר, מקסימום לבקש מבן הזוג שיחליף אתכם.
חשוב מאוד להשאר רגועים, אני ממליצה להאזין למוזיקה כדי להרגע, לפעמים דקה של צרחות של התינוק מרגישה לנו, האמהות כמו 5-10 דקות של בכי, וכשמתמקדים במוזיקה שמים לב שמה שנראה לנו כמו נצח הוא סה”כ 2-3 דקות של בכי היסטרי.
מפעם לפעם את תראי שזמני ההרדמה יתקצרו בצורה משמעותית, שזה לאט לאט ירד ל10 דקות, ואז ל5 דקות, ועם הזמן גם יספיק שתניחי את הילד במיטה והוא ירדם לבד.
השיטה הזו עובדת אצל רוב התינוקות, וחיבים כדי שהיא תצליח להתקיים מספר תנאים:
1. לוודא שהילד לא בוכה בגלל גזים (לרוב לגזים יש בכי מסוים, עווית של כאב בפנים והם מקפלים את הרגליים כלפי הבטן, לרוב עד גיל 3-4 חודשים בערך), ולגזים בד”כ עוזרות תנוחות על הבטן, עיסוי בטן, דחיפת הרגליים כלפי הבטן.
2. לוודא שלילד לא חם קר מדי
3. הילד שבע, ואכל עד ששבע, ולא בוכה בגלל רעב.
4. הילד מעל גיל חודש וחצי – חודשיים (לפני זה מוקדם מדי להתחיל)
5. אין בעיה רפואית שמציקה לילד (אפילו צינון קל יכול מאוד להפריע להם בשינה)
6. בסביבות גיל 4-7 חודשים יכולה להיות רגרסיה בהרדמות ויכולות לחזור בעיות שינה והרדמות, לרוב זה נגרם בגלל כאבי שיניים, מומלץ אחרי שמנסים כמה פעמים להרדים וזה לא עוזר או אם הילד שם ידיים ודברים בפה יותר מהרגיל, לשים להם ג’ל להרגעת השיניים (אנחנו משתמשים בטי ג’ל), זה בדכ מרגיע ואז אחרי כמה דקות הם נרדמים.
חשוב לא להשבר ולהמשיך , וכשקשה מדי לעשות החלפות עם בן הזוג.
אצלנו הוא לא לוקח מוצץ, בגיל 8 וחצי חודשים לרוב הספיק שנחשיך לו את החדר, נשים לו מוזיקה בווליום קצת גבוה (גילינו שככה הוא נרדם יותר מהר), נותנים לו חיתול טטרה להחזיק ובקבוק מים לשתות, בדכ משאירים לו את המים והוא מוציא אותם לבד (עם הבייבי סנס פועל כמובן). תוך כמה דקות הוא נרדם.
עוד נקודה חשובה, לא להרים אם הוא רק רוטן ומתלונן!
רק כשהתינוק בוכה אז מרימים, לפעמים יש להם בכי רוטן כזה של מעין קול מונוטוני כזה כמו ווואאהה ווואאהה שקט כזה, ככה הם מנסים להרדים את עצמם עם הקולות האלה , וגם אם הם מסובבים את הראש מצד לצד, זו גם דרך שלהם להכנס לשינה.
אני זוכרת שכשיובל היה בן חודשיים כשהתחלנו עם הלחישה טפיחה, הוא היה מסובב את הראש מצד לצד, ואני הייתי מפרשת את זה בהתחלה כאילו לא נוח לו והוא מנסה למצוא תנוחה נוחה, עד שאמא שלי איזה יום אמרה לי שהוא מנסה להרדים את עצמו ושכל עוד הוא לא בוכה לא לגשת אליו, ובאמת אחרי כמה דקות הוא פשוט נרדם לבד.
אם הוא מתעורר באמצע הלילה אני מנסה ישר להרדים, מקסימום מרימה , מחבקת ומרגיעה, ומחזירה לישון, בלי ליצור קשר עין כי אז הוא מתחיל לצחוק ולשחק. נותנת בקבוק וחיתול וחזרה לישון.
ככה הוא התחיל לישון לנו לילה שלם.
אם אני יודעת שעברו פחות מ6-8 שעות מהארוחה האחרונה אני מנסה לתת מים, ואם הוא עדיין ממשיך לבכות אחרי כמה לגימות, אני יודעת שהוא רעב, נותנת לו בקבוק, הוא אוכל וחוזר ישר לישון , ונרדם לבד.
גמלנו את יובל מלהרדם עם ועל הציצי בגיל חודש וחצי. עברנו כמה לילות קשים אבל התמדנו וזה השתלם.
ממליצה לכן בחום לנסות.
שיטה נהדרת, עבדה מצוין אצלי ואצל עוד כמה חברות שלי שגם התמידו בה.
אהלן וכל הכבוד,
עד איזה גיל מומלצת השיטה? הבן שלי בן 3.5 חודשים ונראה לי שרמת ההתנגדות שלו תהיה היסטרית (שוקל 8 ק”ג).
** כרגע נרדם אך ורק על הציצי…
תודה
דנה
השיטה מומלצת גם אחרי גיל שנה, יובל כבר בן שנה ו5 ואנחנו עדיין נעזרים בשיטה.
גם כשהוא בהתקפת עצבים לפעמים מעייפות מספיק שעושים לו את הששש.. במשך דקה והוא כבר נכנס לאט לאט למוד של שינה.
זה מאוד שימושי ויעיל כשנמצאים בחוץ
שלום רב
הייתי רוצה לדעת אם גם בשעות היום משתמשים בשיטה ואם למשל אני לא בבית או בארוחת ערב אצל משפחה,איך אז להרדים אותם והאים לא צריך לעטוף אותם כמו שרשום בספר?הבת שלי בת חודש וחצי התרגלה להירדם עם ציצי ולא רוצה לקחת מוצץ!!!הצילו!!!!
התחלתי ליישם את השיטה עם בתי בת ה- 7 שבועות ואחרי יומיים מאד מייאשים עם הרבה בכי (בד”כ היא לא בוכה בכלל…), נראה שזה מתחיל לעבוד.
אני עדין לא בטוחה לגבי “האכלת החלום” – האם זה עובד?
היי תמר,
תמשיכו להתמיד, אחרי שבוע אני מאמינה שהמצב ישתפר לטובה. בד”כ תוך 3-4 ימים רואים תוצאות. (מניסיון אישי שלי ושל עוד כמה חברות שפעלו לפי שיטה זו) , אך בהמשך אתם תראו כמה זה טוב.
לגבי האכלת החלום, עובד מצוין, יש לתינוקות מנגנון שובע והם יודעים בדיוק כמה הגוף שלהם צריך לאכול.
תנסי, אין לך מה להפסיד, מקסימום תשני עוד כמה שעות בלילה במקרה הכי טוב..
בהצלחה!
רשמת שהשיטה מתאימה מגיל חודש וחצי חודשיים, אבל אם אני רוצה כבר מימיו הראשונים להרגיל אותו לסדר יום מסוים ולבנות לו הרגלי הרדמות נכונים, יש בעצם מה לעשות? או שפשוט נותנים לדברים לקרות בהתחלה ומתקנים את זה מהגיל הנ”ל? כלומר, אין שיטה כזו שמתאימה כבר מימיו הראשונים של התינוק?
רצוי לתת לתינוק להתאקלם בחודש הראשון, ולאט לאט להסדיר לו את זמני השינה והעירות. בהתחלה הוא עדיין בטראומה, הגיח לעולם מואר ורועש אחרי השקט והחושך והחמימות שהיו לו בבטן..
תני לו להתאקלם.
ממליצה בחום לקרוא ולהפנים את הספר הכחול של הלוחשת לתינוקות שמצויין לתקופה הזו.
בני בן ארבעה חודשים נרדם לרוב די בקלות. הבעיה היא שאם הוא פיספס את “הרגע” אז מתחיל בכי היסטרי שלא נותן לו להרדם חזרה. היום ניסיתי לא להרים אותו ופשוט שכבתי לידו (במיטה שלי) בזמן שבכה (זה היה בוקר). אחרי 3 דקות אבא שלו בא ולקח אותו לידיים (ועשה לי נקיפות מצפון נוראיות!). האם פעלתי נכון?
דבר יותר חשוב הוא שבלילות הוא נרדם לבד אבל קם כל שעתיים שלוש לאכול. בשעה שלוש בבוקר הוא קם ולא רוצה לישון שוב, הוא רוצה לצחוק (הוא כזה חמוד כשהוא עושה את זה!!!) לברבר ולשבת! כל התהליך לוקח לפחות שעה וחצי. איך מפסיקים את זה? זה מילא לקום כל שעתיים שלוש אבל להשאר ערה שעתיים זה כבר סיפור אחר. יש הצעות איך לגרום לן לחזור לישון בשעה הזאת?
תודה, קרן
אני רק אציין שהוא ילד ראשון ואני בת 34 – חיכיתי לו המוןןןן זמן. אני בטוחה שאני עושה טעויות בדרך (כמו לישון איתו במיטה שלי אפילו שהוא נרדם לבד במיטה שלו) לכן אשמח לקבל עצות על הרגלי שינה ממנוסות ממני
היי קרן,
אני יכולה לענות מניסיוני ומתוך מה שעבד אצלי.
לגבי שאלתך הראשונה, לתינוק לדעתי האישית מותר לבכות לכמה דקות. אני לא אומרת להתעלם אבל את בהחלט יכולה לנחם וללטף אותו ולהתייחס אליו אך לא לעשות מזה סיפור. בגיל 4 חודשים הם כבר מתחילים בכי של מניפולציה. נכון שקשה לשמוע אותם בוכים ושהבטן מתהפכת כשזה קורה (קורה גם לי עד היום, והוא בן שנתיים!) אבל את חייבת לזכור שככל שתמהרי להקנות לו הרגלי שינה טובים יהיה לך ולו קל יותר בהמשך.
לגבי הלילות, האם הוא יונק?או ניזון מתמ”ל? אם הוא קם כל שעתיים שלוש לאכול ייתכן והוא פשוט רעב, תנסי אולי לעשות “האכלת אשכול” שזה אומר לתת לו ארוחה ב4, ב6, וב8-9 לפני השינה, או “האכלת חלום” בסביבות 11-12 לפני שאת הולכת לישון , לתת לו לאכול מתוך שינה (יש להם מנגנון שובע והם אוכלים בדיוק כמה שהגוף צריך), הוא יהיה מנומנם, יאכל וירדם חזרה ואז יהיה שבע למשך זמן רב יותר.
כמה הכמות שהוא אוכל? איך הוא במהלך היום? האם הוא ישן למשך פרקי זמן ארוכים?
הבן שלי בסביבות גיל 3 חודשים התחיל לאכול כל שעתיים – שעתיים וחצי בקבוק של 180-200 CC סימילאק ופשוט היה מורעב.. הוספתי לו בעצת אמא שלי חצי כפית של דייסת קורנפלור של מטרנה לכל ארוחה והוא נהיה תוך כמה ימים שבע ורגוע יותר וחזר למשוך 3-4 שעות בין ארוחה לארוחה ובלילות הוא כבר ישן 10-12 שעות רצוף..
הייתי ממליצה לך קודם כל לשבת עם בן זוגך ולגבש החלטה מה שיטת ההרדמה שמקובלת עליכם, לחישה טפיחה אצלנו עבדה מעולה וגם אצל עוד כמה חברות שלי, ולהחליט איפה הוא ישן. כי אם את שמה אותו פעם במיטה שלך ופעם במיטה שלו הילד מתבלבל, וברור שיהיה לו יותר נוח לישון ליד אמא ואבא והוא יעשה לכם חגיגות שילכו ויחמירו מדי לילה ככל שיגדל במידה ותמשיכו לשים אותו איתכם במיטה. אצלי מגיל חודש וחצי (שעד אז ישן עלי במיטה שלי) הוא ישן אך ורק במיטה שלו, וכשהוא קם במהלך הלילה אני משאירה את החדר חשוך, אין דבר כזה לצאת מהחדר, ואני אשאר איתו גם שעה ושעה וחצי אם צריך ואתעקש עד שירדם. אם הוא צוחק ומשחק אני אומרת לו בטון אסרטיבי לילה טוב, לישון. וככל שהם גדלים המניפולציות הולכות וגדלות. אני לא משתפת איתו פעולה ומשדרת לו מסר חד וברור שעכשיו הולכים לישון ושזה לא נתון למשא ומתן. גם אם הוא בוכה לפעמים למשך דקה או 2 הוא נרגע כשהוא מבין שלא יעזור לו.. והולך לישון. את ההורה, ואת יודעת מה טוב לילד שלך. תשתחררי מרגשות האשם. ברגע שתעבירו לו מסר ברור ותשדרו לו שאתם שלמים עם ההחלטה שהוא ישן במיטה שלו הוא ירגיש את זה ויהיה לו יותר קל. ייתכן וכרגע הוא מרגיש את הקונפליקט הפנימי שלך .
במידה והוא מתעורר בלילה תשכיבי אותו חזרה, לא להוציא אותו מהמיטה, לא לצחוק איתו, לומר לו לילה טוב עכשיו לישון. להתמיד .. ולא לוותר.
בהצלחה.. מקוה שאולי הועלתי במעט.
אני קניתי את הספר השלישי, של טרייסי הוג, שהוא מעין סיכום של הדברים החשובים, אבל ממה שאתן כותבות פה, אני חוששת שאולי פספסתי משהו…
הבת שלי בת שבועיים, ולפי מה שראיתי בספר כן מומלץ להתחיל את הרגלי השינה מהתחלה, ולא לחכות.
בד”כ, בלילה, וגם בשעות הבוקר היא נרדמת עם הבקבוק, כך שאין משחק, ואין הרגלי שינה עצמיים.
הבעייה מתחילה אחה”צ, שבאים הילדים האחרים שלי, ויש המון רעש, וכולם רוצים תשומת לב, דווקא אז היא לא מצליחה להירדם, ואני מבזבזת את כל השעות האלה על הסתגרות איתה, ונסיונות הרדמה כושלים…
אני הולכת לחדר שקט וחשוך יחסית, שמה מוזיקה, ואחרי הבכי הראשון מנסה את לחישה-טפיחה, לפעמים הרבה יותר מחצי שעה, וזה לא מצליח.ואז היא כבר מותשת, או רעבה שוב, ואני נכנעת ומרדימה אותה, או נותנת שוב אוכל, כי היא פשוט סובלת.
יש לי כמה שאלות:
1. אם היא מתחילה לבכות ולא נרגעת בשניות הראשונות של הלחישה-טפיחה, לא להרים מיד? לתת לה לבכות 4-5 דקות? הלוחשת כתבה שהיא נגד לתת לבכות…
2. אחרי שהיא נרגעת, אני לא אמורה לחכות שתירדם חזק ורק אז לצאת? אם אפסיק ברור שהיא תתחיל לבכות מיד שוב.
3. מה עם העיטוף? זה חשוב?ואם היא משתוללת ויוצאת מזה באמת להוציא שוב כדי לעטוף כל כמה דקות?
4. היא אוהבת מוצץ, אבל מוציאה גם אותו לפעמים ומתחילה לחפש, אז אני מוצאת את עצמי, מחזיקה ביד אחת את המוצץ שלא יפול, ואת הידיים שלא ישתוללו, ביד השני טופחת, במקביל לוחשת, כולי כפופה, ונשבר לי הגב מזה, איך זה אמור להיעשות בדיוק? יש סרטון איפשהו?
תודה מראש…
יש לי תינוקת בת חודשיים ושבועיים היא ישנה בליליה בערך 8 או 9 שעות האם יש צורך להעיר אותה במהלך הליליה לאכול?
היי,
ברור שלא להעיר אותה!
יש להם מנגנון שובע והם יודעים בדיוק מתי הגוף צריך אוכל ומתי הוא שבע. היא תתעורר לבד כשהיא תהיה רעבה.
הקטנציק שלי ישן 12-10 שעות ברצף מגיל חודשיים , זו ברכה!
הי ענבל
מישהו ענה לך על שאלות אלו?
אשמח לראות תשובות לשאלות שלך, כי אני באותו המקום היום…
שלום רב, ביתי בת 11 חודשים עד היום יונקת מלא היא פשוט מסרבת לאכול מזונות אחרים למרות שאני מנסה מגיל 4 חודשים. היא ישנה איתי במיטה כיוון שלא יודעת להרדם לבד ומתעוררת המון המון בלילה ואני כבר מותשת. עברנו 2 נסיונות של 3 שבועות של הרדמה עצמית שכשלו לצערי. הבכי שלה כשהיא במיטה שלה פשוט היסטרי ומלחיץ ולכן אני ממהרת להוציא אותה מהמיטה שלה מערב לכך שהיא ישנה בחדר עם אחותה בת ה 4 ואני לא מעוניינת שהיא תעיר אותה ואז יהיה סקנדל בלילה. מה עושים ?? תודה מראש.
לענבל:
אני חולקת על מה שכתבו פה לחכות עד גיל חודש וחצי. עם 2 הילדים שלי התחלתי מגיל אפס והתוצאות מדהימות. בגדול העקרון של שיטת ההרדמה היא להקנות הרגלי שינה עצמיים ולהיות שם כשהתינוק בוכה. הלוחשת לא מתנגדת לתת לבכות, אלא לתת לבכות לבד. אם את שם לידו ולאורך כל הזמן שהוא בוכה מנחמת ומנסה להרגיע, את מראה לו שאת שם בשבילו. תחשבו על הבכי שלו בתור אמירה “הי! מה קורה כאן? אני לא רגיל לזה!” ואת מרגיעה אותו ואומרת לו: “זה בסדר, אנחנו רק לומדים איך לישון. אנחנו רק הולכים לישון. זה בסדר. אני יודעת שזה חדש אבל רק הולכים לישון”.
לגבי העיטוף, בספר היא מאד מעודדת את זה ואישית גם כן זו היתה הצלה בשבילי. תהיי עקבית (כמו בכל דבר – זה הכי חשוב) ותני לזה צ’אנס של 3 ימי נסיון. את תראי שהיא לא תצליח להרדם בלי העיטוף.
קחי כסא, שימי ליד העריסה. המוצץ – ברגע שהיא תהיה עטופה לא תצטרכי להחזיק את הידיים ויד אחת תתמוך בו והשניה תטפח.
היי אימא’לה ולכל האמהות
קראתי את בעייתה של אמא’לה ולי יש גם בעיה דומה לשלך..
בני בן 11 חודשים ומאז שנולד התרגל להירדם רק עם הציצי ניסינו המון פעמים להרים בידים ובעגלה אך ללא הועיל…
אני מיאוש מרדימה אותו איתי במיטה תוך כדי שהוא יונק ונירדם ואחר כך מעבירה אותו למיטה האמצע הלילה הוא מעורר פעמיים לפחות ואני שוב מעבירה אותו איתי למיטה שירדם עם הציצי ומחזירה חמיטה הוא בשום פנים ואופן לא מוכן להירדם לבד במיטה הוא צורח ובוכה ללא הפסקה הוא ממש עקשן ולא מצייאש עד שאנו באים ומבקש שנרים אותו אנחנו כבר מייאוש ורוצים לישון מרימים ומביאים אותו אלינו למיטה.. הוא גם נרדם מאוד מאוחר בלילה בסביבות 11 או 11 וחצי והוא ישן רק שעתיים בצהריים אנ י לא יודעת מאיפה הוא שואב את הכוחות להיות ער כל כך הרבה שעות…
אנא הציעו לי את ערתך אני כבר מותשת…
תודה….
מתאים להתחיל את שיטה בגיל שנה? עד עכשיו הוא היה נירדם על המיטה שלי שאני שוכבת לידו והוא משחק לעצמו בשיער
ניסיתי לשים אותו במיטהולשבת לידו כמה פעמים אבל הוא נעמד ישר ובוכה ולא מוכן להרדם במיטה (במעון לפני דיברי בגננות הוא נירדם לבד בלול)
שלי היה משגע אותי בלילות בבכי וצרחות עד שהבנתי שזה בגלל בעיה של גזים. בסוף נתתי לו גרפווטר שעזר מאוד, אבל הוא עדיין לא מהנרדמים בקלות. לפחות הוא מרעיש פחות….
שלום ,
הבת שלי כרגע בת 5.5 חודשים והיא מרדימה את עצמה ל עם נידוד הראש מצד לצד , אך היא עושה זאת כ”כ ארגסיבי שזה מבהיל אותי .
האם התופעה תקינה?
הי בנות יקרות.
בני המקסים בן שלושה וחצי חודשים, נרדם תוך שנייה על הידיים וקם פעמים-שלוש בלילה לינוק ונרדם.
האם אפשר ללמד אותו להירדם לבד? או שלחכות עד גיל 5 חודשים, שיש לו מלטונין או משהו כזה?
וגם שניסיתי..הוא ממש צרח, זה בסדר? זה עובר אחרי יום יומיים? ועוד שאלה.. בקרוב אשוב לעבוד האם חשוב שחמותי תרדים אותו במיטתו בבוקר? או אפשרי בעגלה?
יום מקסים יעל
בתי בת 5 חודשים. אני מנסה ליישם את שיטת הלוחשת לתינוקות. הבעיה היא שכשאני מניחה את בתי במיטתה (במצ מנומנם אך לא ישנה) היא מתעוררת לגמרי. אני מנסה להרדימה בכ”ז אך ללא הצלחה. כיצד עלי לנהוג במצב זה?
תודה למגיבות!
שלום..
יש לי בת שכעשיו היא בת ארבע חודשים והיא מאוד בעייתית בשינה , שינת הלילה ושינת היום,זה אותו בכי אותו קושי אותה מסיבה, היא חיבת להירדם אחרי שגומר עלינו בהתחלה היא היתה יושנת רק על הבטן שלי אחר כך רק על הידיים ועכשיו במיטה שלה אבלבקושי, היא צריכה תמיד לצרוח כשמשאירים אותה וזורקת את המוצץ בקיצור עד שהיא נרדמת אנחנו נכנסים לחדר יותר מעשר פעמים לפעמים זה לוקח שעה בין כניסה ויציאה והרגעה והכנסת מוצץ וזריקה, הלילה נסית את קיטת הלחישה וזה לקח לה45דקות אני מקווה שזה יעזור לפני שאתיאש. רציתי לשאול למה היא היא עושה את כל זה.למרות שאני מכניסה אותה לישון בזמן חלן השינה אב זה לא מצליח היא מפספסת אותו בבכי ובסוף נרדמת לחצי שעה מקסימום,שאלה אחרת היא התרגלה ישון אך ורק על הבטן ,היא יושנת על הגב לאחר שהיא נרדמת אני צריכה להפוך אותה על הבטן,לפני שתעורר,אבל כשאני הופכת אותה לפעמים היא מתחילה לתלתל את הגוף שלה ימינה ושמאלה כאילו שיש.משהו לא נוח משהוא כואב,ולא מצליחה לישון מתעוראת ומפספסת שינה.
האם השיטה הזו מתאימה גם לשינה ביום? יש לי ילדה בת חצי שנה שמסרבת לישון במהלך היום.
בוודאי, זה מתאים בכל פעם שהם הולכים לישון
היי, אני אמא לתינוק בן חודשיים. עד כה התינוק נרדם רק בידיים. כשאני מנסה להשכיב אותו במיטה כבר בתחילת ההירדמות שלו הוא מתחיל לבכות אפילו עוד לפני שהנחתי אותו על המיטה. מה עושים במקרה כזה? איך בכלל מגיעים למצב של שכיבה רגועה במיטה כדי להתחיל עם השיטה של הלוחשת לתינוקות?